Frugtsalat med råcreme og mørk chokolade

Hjemmelavede romkugler som dem fra bageren

hjemmelavede romkugler

Hjemmelavede romkugler er virkelig lækkert og ikke mindst en rigtig god måde at få brugt nogle af alle de kagerester, man hurtigt kan få samlet sammen i fryseren – det er jeg i hvert fald selv lidt for god til. A. hader alle de kagerester, jeg gemmer i fryseren, fordi jeg udelukkende gemmer dem til romkugler, men jeg skal jo have en vis mængde, før det giver mening. 😀

De optager jo af gode grunde plads fra alt det andet, vi skal have i fryseren, men når først de er tryllet om til hjemmelavede romkugler, så klager han altså ikke længere. Den her udgave synes jeg personligt smager fuldstændig som dem, man køber ved bageren. Jeg har også stort set altid alle ingredienserne i skabe og skuffer, så det er en dejlig hurtig kage at bikse sammen – og ikke mindst en billig snack. Hvis de hjemmelavede romkugler skal nydes af voksne, kan du også komme rigtig rom i. Det giver selvfølgelig en anden dybde og mere stærk smag til romkuglerne, men det kan være virkelig lækkert! Her skal du dog lige smage dig frem, inden du hælder en hel masse i, da det jo er lidt andre mål end det på romessensen, der skal til her.

Hvis du ikke har kagerester liggende ligesom jeg, kan du også bruge købekage – det ved jeg, at flere gør og det smager altså også ganske godt. Jeg foretrækker dog selv at bruge mine kagerester, da jeg samtidig godt kan lide idéen om, at intet går til spilde.

Romkugler er i grunden en underlig kage. Det er jo en blanding af alt muligt underligt, som bliver gemt godt væk i chokolade og rom, men det smager altså bare så godt. Det synes jeg i hvert fald, og her får du min aller bedste opskrift.

Hjemmelavede romkugler

Antal: ca. 20 stk.

Tid: 30 min.

 • 400-500 g. kagerester – her kan du bruge alt fra roulade, snegle, chokoladekage, wienerbrød osv. Jeg fryser altid kagerester ned og bruger til netop dette
 • 4 spsk. syltetøj – jeg synes hindbær eller jordbær er bedst
 • 1,5 tsk. vaniljesukker
 • 2,5 spsk. kakaopulver
 • 100 g. smeltet chokolade 70%
 • ca. 2,5 spsk. romessens – smag dig frem
 • 1,5 spsk. mælk, kakaomælk eller piskefløde
 • Krymmel, frysetørret bær eller kokosmel

Fremgangsmåde

 1. Tø kageresterne op, hvis de er frosne og kom dem i en minihakker – kør det hele til fine stykker. Jeg kommer det i lidt ad gangen
 2. I en skål eller på en røremaskine kommer du kageresterne, syltetøj, vaniljesukker, kakaopulver, romessens, smeltet chokolade og væsken i – kør det hele til en lind og ensartet dej eller bland det godt sammen med fingrene eller en ske. Smag dig frem og juster romessensen eller væden, hvis du synes, din romkugledej er for fast.
 3. Når du synes, at smager er, som du gerne vil have den, triller du romkuglerne til ensartet kugler og ruller dem i enten kokosmel, frysetørret bær eller krymmel – jeg bruger stort set altid kokosmel, da det er dem, jeg bedst kan lide. Du kan også komme romkuglerne på køl, undlade at rulle dem i noget og så dyppe dem i smeltet, tempereret chokolade, hvis du vil have dem overtrukket – det er også virkelig lækkert!
 4. Jeg opbevarer mine hjemmelavede romkugler i en tætlukket boks på køl, hvor de kan holde sig i en lille uge.

hjemmelavede romkugler

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Frugtsalat med råcreme og mørk chokolade