Tærte med brombær og hindbær

Min top 5 over det bedste take away i Odense

Reklame/Annonce for Just Eat

bedste take away i Odense

Hvor finder man det bedste take away i Odense? Det har jeg efterhånden en ret stærk holdning til. Det er nemlig ingen hemmelighed, at vi de sidste måneder har fået en hel del mere take away end normalt. Og heldigvis har Odense et hav af forskellige, lækre take away løsninger, så uanset, hvad man har lyst til, skal der nok være noget, der falder i ens smag.

Vi har benyttet os rigtig meget af Just Eat, fordi det for det første er super nemt, når man gerne vil forkæle sig selv med lækker mad. Men når det er sagt, så har Just Eat også et virkelig stort udvalg, der gør det nemmere at spore sig ind på lige præcis det køkken, man ønsker mad fra. Via søgefunktionen på deres hjemmeside kan man nemt få et overblik over, hvilken form for mad, man ønsker, og så synes jeg, at det er rigtig dejligt med stjernefunktionen på deres hjemmeside, som gør, at man kan se, hvor gode anmeldelser, de forskellige restauranter har – på baggrund af dette har vi i hvert fald prøvet en del flere forskellige steder end vi normalt ville turde gøre.

Men vi har jo alle vores favoritter, når det kommer til take away, og A. og jeg er så heldige, at rigtig mange af vores favorit-steder i Odense allerede er at finde på Just Eat, hvilket gør det dejlig nemt, når aftensmaden hurtigt skal bestilles – og til tider også leveres direkte til døren, når jeg ikke kan lokke min kæreste af sted for at hente maden.

På baggrund af dette tør jeg også godt at sige, at jeg har et ret godt bud på, hvor man finder det bedste take away i Odense – lige fra det mere sunde udvalg til det helt snaskede.

Den gode burger

Vi har længe været på jagt efter en burger i Odense, som ikke var hverken våd eller kedelig, når den kom frem som take away. Vores favoritburger i restaurantsammenhænge er nemlig på ingen måder den, vi synes er bedst som take away. Vi går altid på Burger Anarchy, når vi skal have en virkelig god burger, men som take away klarer den ikke jobbet særlig godt, hvis du spørger mig (hvilket er drøn ærgerligt!!). Det er derfor en større opgave at finde en burger, der bare spiller, når den ikke serveres direkte i restauranten, men lige præcis den fra Mauritz synes jeg faktisk klarer opgaven rigtig godt. Det er en helt klassisk burger, men det er tydeligt at smage, at der er anvendt nogle gode råvarer. Også pommes fritterne er jeg ret imponeret over; de er både sprøde og stadig varme, når de ankommer, hvilket er en sjældenhed, synes jeg. Så er du til en god, simpel og lækker burger, så er Mauritz vores favorit. Mauritz er på Just Eat med udbringning.

bedste take away i Odense

Sundt og autentisk

Asien har en stor plads i mit hjerte, og asiatisk mad er noget af det bedste, jeg ved. I Odense findes der en hel del tilbud, når det kommer til asiatisk mad, men især Me – Mother’s Street Food er jeg ret glad for. Deres forårsruller smager fantastisk og alle råvarer er friske og sprøde. Deres indbagte kylling er lavet af store, hele kyllingestykker og slet ikke noget i nærheden af det, man ellers kan få i sin chinabox og lignende. Både A. og jeg er vilde med stedet, som har nogle virkelig fair priser – jeg ved også, at deres supper, som jeg desværre ikke selv har haft fornøjelsen af endnu, er meget populære i forretningen. Me er desværre ikke på Just Eat, men de har til gengæld andre lækre asiatiske restauranter – eks. Phi Mo, som jeg også synes er ret lækkert.

bedste take away i Odense

Når det skal være krydret og godt

Hvis jeg spørger A., hvor han vil have mad fra, svarer han 9 ud af 10 gange “Ammi Jees”. Ammi Jees ligger på Skibhusvej og er derfor rigtig tæt på os. De serverer lækker, velsmagende og autentisk indisk mad, som ikke er sølet ind i fløde, hvilket jeg ofte synes, indisk kan være andre steder i byen. Jeg synes ikke, at deres udvalg er specielt stort, men deres butter chicken, som jeg altid bestiller, er virkelig lækker. Den er cremet (på den ikke fede måde), fyldt med grøntsager, store kyllingestykker og nødder, hvilket jeg synes er mega lækkert. A. får ALTID kylling i karry (som i jeg tror faktisk aldrig, han har bestilt andet). Vi er generelt rigtig glade for indisk mad hjemme hos os, og selvom jeg synes, jeg er ret ferm i det indiske køkken, så er smagene altså bare aldrig helt, som når man får det fra et rigtigt indisk spisested – de kan altså et eller andet med de krydderier. Og apropos krydderier, så vil jeg blot som en lille note advare mod at bestille maden “lidt stærkere end normalt”. Jeg er meget god til stærk mad (og det er altså ikke en overdrivelse), men lige her er “lidt stærkt” altså hvad jeg vil kalde brændende – så hvis du ligesom jeg får den gode idé, så overvej det lige en ekstra gang – med mindre, du selvfølgelig går efter den smag. 😉

Men alt i alt er det en restaurant, vi rigtig ofte får mad fra, og det smager bare virkelig godt. Ammi Jees er også at finde på Just Eat med udbringning.

bedste take away i Odense

Søndag på sofaen – den snaskede pizza

Du kender helt sikkert den her. Det er søndag (eller måske bare en helt almindelig hverdag), du magter ikke at lave mad, men du gider faktisk heller ikke rigtig forholde dig til fuldkorn, grøntsager eller vægten for den sags skyld. Så den der snaskede pizza er ret tillokkende lige nu. Sådan dage har jeg haft en hel del her den sidste tid, og så er der altså bare ikke noget bedre end en god pizza. Den her anbefaling er måske lidt underlig, hvis du har set stedet ude fra, da det lidt ligner et sted, man får ondt i maven, men Pappas Pizza, som ligger i rundkørslen ved Kochsgade, laver simpelthen bare virkelig lækre pizzaer – når det vel og mærke er den snaskede af slagsen, du går efter. Og når det er sagt, så har jeg aldrig haft problemer med maven efter at have spist her – og jeg er ret sart, hvad det angår. Jeg bestiller enten en salatpizza med kebab eller en lignende den på billedet med oksekød, ost, peberfrugt, løg og champignon. A. er ret glad for deres pita, så den kan vi også anbefale, hvis du vil prøve lidt andet. Pappas Pizza er på Just Eat med udbringning.

bedste take away i Odense

Det ægte italien

Hvis du modsat den snaskede pizza går efter en rustik, italiensk pizza – eller pastaret, så har Rosticceria nogle af de aller bedste i byen. Rosticceria ligger efterhånden en del steder i Odense, men vi får altid fra deres lille butik på Skibhusvej, da det er tættest på os. Jeg er vild med deres råvarer og store udvalg, fordi man virkelig kan smage, at der er kræset for detaljerne. Rosticceria har også noget virkelig lækkert tapas og dertilhørende brød. Desværre er Rosticceria ikke på Just Eat, men fordi de ligger så spredt udover Odense, kan du sikkert finde én butik nær dig.

Det var mine bud på det bedste take away i Odense. Hvis du har tilføjelser eller anbefalinger til min liste, så er du velkommen til at skrive dem i kommentarfeltet – jeg synes altid det er fedt med lidt ny take away-inspiration.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tærte med brombær og hindbær