Gammeldags æbleskiver med kernemælk

Året der gik – 2018

2018

2018 har på mange måder været et vanvittigt år for mig – og heldigvis mest på den gode måde. Jeg startede 2018 med at tage et smut til Thailand med min kæreste, hvor vi tilbragte halvanden uge (hvilket er alt for lidt) i paradis. Det var den bedste ferie, jeg nogensinde har haft. Vi nød hinanden til fulde i de smukkeste omgivelser, jeg har set. Du kan læse mere om vores tur og se mange flere billeder i min guide til Khao Lak i Thailand.

Da vi kom hjem fra Thailand blev jeg meget syg. Inden vi rejse havde jeg været lidt ind og ud af sygehuset, som desværre ikke kunne finde ud af, hvad der var galt. Jeg har gennem flere år haft meget ondt i maven i perioder, tabt mig meget og generelt været rigtig sart med hensyn til mange fødevarer. Det kulminerede så efter vores rejse, hvor jeg blev mere syg end nogensinde. Jeg fik lavet en kikkertundersøgelse og det viste sig, at jeg har en kronisk tarmsygdom kaldt Morbus Crohn. Sygdommen er en kronisk betændelsestilstand i tarmen, som man bliver meget syg af, når den er i udbrud, hvilket min havde været i 5 år uden behandling. Jeg kom på noget heftigt medicin, droppede alkohol (da det i mit tilfælde forværrer sygdommen) og skruede gevaldigt ned for motion, da jeg ikke kunne styre min vægt længere, som desværre kun dalede. Jeg var på medicinen i 3. mdr. før jeg skulle trappe ud af den igen, hvorefter jeg fik det meget bedre. I samme periode afleverede jeg speciale, blev derfor færdiguddannet og fik fast arbejde. At blive færdiguddannet og endelig være i stand til at fokusere 100% på ting, der gør mig glad, var ret fantastisk. Det er også første jul i rigtig mange år, hvor jeg virkelig har kunne nyde roen og julefreden, fordi jeg ikke har haft eksamener hængende over hovedet – så hvis du enndu ikke er færdig med at studere, så er der altså noget at se frem til. 😉

I sommers, da jeg endelig følte mig rask og nød mit nye job, opdagede jeg, at jeg var gravid. Vi havde fået af vide af min læge på sygehuset, at vi ikke skulle vente med at få børn, da det kan være en del mere problematisk at blive gravid, når man har en kronisk tarmsygdom, så da jeg pludselig og ret overraskende stod med en positiv test i hånden, var jeg meget lykkelig – og ekstremt skræmt på en og samme tid. Vi var begyndt at tale med min læge om fertilitetsbehandling, da jeg grundet min sygdom ville blive henvist tidligere end normalt, så selvom jeg var meget lettet over, at vi klarede det helt på egen hånd, så var jeg stadig ekstremt bange for, at det skulle gå galt, og at vi alligevel skulle ende i behandling. Jeg gearede derfor fuldstændig ned de første 3 mdr. af min graviditet og fokuserede udelukkende på arbejde, ro og mig-tid, hvilket også kom til udtryk her på bloggen og på Instagram, hvor jeg nærmest forsvandt fra jordens overflade. Efter de 3 mdr. begyndte jeg dog at trække vejret igen. Vores lille pige var stadig inde i maven, voksede og havde det dejligt, så jeg begyndte endelig at tro en smule på, at den her graviditet ville ende lykkeligt. Nu sidder jeg her et par dage før året går på hæld og er 30 uger henne i min graviditet. Vi har set 3D-billeder af vores lille pige (som du kan se lige her), og der er altså kun 10 uger igen til vi skal møde vores menneske. Jeg er så dybt imponeret over, at min krop, der det første halve år af 2018 var i så dårlig forfatning, nu har kæmpet sig tilbage til en sund tilstand og har formået at gro en sund og rask lille pige – det er altså ret sindssygt, synes jeg.

Taknemmelighed er det ord, jeg vil tildele mit 2018. For selvom jeg på mange måder har haft en hård start på året, så er jeg taknemmelig for, at lægerne endelig fandt ud af, hvorfor jeg igennem så mange år har haft de smerter i maven, og at der så rent faktisk findes medicin, der kan holde sygdommen nede. Rask bliver jeg aldrig, men symptomfri vil jeg heldigvis være i lange perioder, ligesom jeg også har været i hele min graviditet, og det er jeg taknemmelig for.

Jeg glæder mig mere end nogensinde før til et nyt år, der kun kan bringe endnu mere glæde med sig. Sidste års status kan du læse lige her – året 2018 blev i hvert fald et noget andet, end jeg havde forventet.

Tusind tak, fordi du læser med herinde. Jeg håber at kunne dele endnu mere med dig fra mit liv i 2019.

Knus og godt nytår

S.

4 kommentarer

 • TineHansen

  Godt nytår kære Simone😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anika Quist

  Flot skrevet. Ønsker dig og din kommende lille familie al det bedste i 2019. Hils resten af familien og mor mange gange fra mig❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Simone Thrane Nielsen

   Tusind tak, Anika. Og jeg skal helt bestemt nok hilse dem. Rigtig godt nytår <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gammeldags æbleskiver med kernemælk