Squashfritter med pankorasp og parmesan

Gammeldags æblekage

Gammeldags æblekage er en af de ting, jeg forbinder med efterår og helt sikkert også min barndom. I mit barndomshjem, hvor mine forældre stadigvæk bor, er der to store gamle æbletræer, der laver de bedste æble. Min mor har aldrig stået og kokkereret de vilde desserter, men i stedet altid lavet dem, der lige hurtigt kunne bikses sammen og serveres – præcis ligesom den her gammeldags æblekage. Jeg lavede æblegrøden i går, og derfor tog det mig omkring 10. minutter at anrette desserterne i dag. Derfor kan du altså med fordel lave æblegrøden til desserten i forvejen, så du meget hurtigt kan servere en nem og hurtig dessert, men som smager himmelsk!

 

Gammeldags æblekage

Antal: 4 personer

Tid: ca. 1 time.

 • 700 g. æbler
 • 90 g. rørsukker
 • 1 vaniljestang, kornene heraf
 • 1 dl. vand
 • 1 pose makroner
 • 2-2,5 dl. fløde

 

Fremgangsmåde

 1. Skræl og skyl æbler, skær dem i tern og kom dem i en gryde.
 2. Flæk vaniljestangen i to og skrab kornene ud. Mas dem ud i lidt af sukkeret og kom vaniljesukkeret, den tomme vaniljestang og sukker op i gryden til æblerne sammen med vandet.
 3. Lad det koge under låg i ca. 15 min. til æblerne er kogt helt ud. Fjern den tomme vaniljestang og mås æblegrøden godt med en ske, hvis den ikke er kogt helt ud, så du får en dejlig æblemos. Du kan også stavblende mosen, hvis du ønsker den helt glat og fin. Kom æblegrøden op i en skål og stil den på køl til servering.
 4. Pisk flødeskum og fordel den nu kolde æblegrød i portionsglas sammen med flødeskum, knuste makroner og æblegrøden, så det ligger i lag.
 5. Du kan også vælge at anrette den gammeldags æblekage i en stor portionsskål og selv lade dine gæster tage æblekage over på deres tallerken – jeg synes dog, at det ser mest appetitligt ud, hvis man portionsanretter det i små glas eller skåle.

Hvis du gerne vil spare på kalorierne, har jeg også en sundere udgave af gammeldags æblekage lavet med skyr, som du finder lige her.

 

Den smukke bakke er modtaget i gave fra Bahne og kan købes lige her. Portionsglassene er fra IKEA og de lange guldskeer er fra Søstrene Grene. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Squashfritter med pankorasp og parmesan