Risotto med rosmarin, sprød parmaskinke og parmesan

Chokoladegranola

chokoladegranola

Chokoladegranola er nyt i mit køkken, men det er en stor fejl, at det først er blevet introduceret nu. Ej det er lækkert! Jeg blev inspireret til den her opskrift hos min veninde og “kollega“ Anna, der blogger på Groedgrisen.dk. Jeg spiser ofte skyr til morgenmad, men anvender oftest min helt almindelige (men sygt lækre) granola – som du finder opskriften på lige her. Hvis jeg ikke laver den udgave, er den granola-støv, jeg kommer på min morgenmad (den opskrift finder ud her). Men chokoladegranola er kommet for at blive, så hvis du ligesom jeg er glad for lækre toppings til din morgenmad, så kan jeg varmt anbefale dig at hoppe i køkkenet og mikse den her sammen. Eftersom den er sødet med banan, kan den ikke holde sig ligeså længe som en almindelig granola, der blot er sødet på honning, men jeg tror altså heller ikke, at det er nødvendigt – den forsvinder rimelig hurtigt 😉

Chokoladegranola

Tid: 30 min.

Antal: 1-2 store glas

 • 1 dl. græskarkerner
 • 1 dl. sesamfrø
 • 1 dl. solsikkekerner
 • 1 dl. hørfrø
 • 1/2 dl. hampefrø (kan undlades)
 • 1,5 dl. mandler
 • 1,5 dl. hasselnødder
 • 1 tsk. havsalt eller lignende
 • 2 bananer – meget modne
 • 1 spsk. kokosolie
 • 1 stor spsk. flydende honning
 • 3 spsk. kakao – gerne bagekakao
 • 100 g. mørk chokolade 70%, groft hakket

Fremgangsmåde

 1. I en skål blander du alle nødder, kerner, chokolade, salt og kakao sammen (alle de tørre ingredienser) – ingen af nødderne skal hakkes, hvis du spørger mig, men det er en smagssag. Jeg kan i hvert fald godt lide dem hele.
 2. I en anden skål moser du bananer, honning og kokosolie (alle de våde ingredienser) sammen til en ensartet masse
 3. Bland de to skåles indhold sammen
 4. Hæld din chokoladegranola på en bageplade beklædt med bagepapir og bag den i en 180º grader varm ovn – rør i den jævnligt, så den ikke brænder på. Den skal have ca. 20 min. i ovnen.
 5. Når den har fået farve og ser dejlig sprød og knasende ud, tager du den ud af ovnen og lader den køle af på en bagerist.
 6. Så er din chokoladegranola ellers klar til at komme på glas.

chokoladegranola

2 kommentarer

 • Laura

  Hej Simone. Hvornår skal kakaoen og chokoladen i? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Simone Thrane Nielsen

   Hej Laura

   Det skal i sammen med de tørre ingredienser. 🙂

   kh
   Simone

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Risotto med rosmarin, sprød parmaskinke og parmesan