Madplan uge 10

Risotto med svampe og bacon – luksus comfort food

risotto med svampe

Risotto med svampe og bacon er virkelig en lækker kombination, som man næsten ikke kan gå galt i byen med. Det er comfort food i luksusudgaven – og så er det overraskende nemt att lave. Jeg begyndte faktisk først at få øjnene op for risotto for et års tid siden – indtil da troede jeg faktisk ikke, at jeg kunne lide det (ja spørg mig ikke, hvad der dog gik igennem hovedet på mig)… Så, hvis du ikke har prøvet risotto, så kan jeg helt klar anbefale dig at kaste dig ud i det – især hvis du vælger at prøve den her risotto med svampe og bacon!

Svamperisotto

Tid: 30 min.

Antal: 4 personer.

 • 1 skalotteløg
 • 2 fed hvidløg
 • 400 g. risotto-ris
 • 200 g. god bacon (kan undlades, hvis du vil lave den vegetarisk)
 • 1 l. Oksefond
 • 250 g. brune champignoner el. andre svampe
 • Salt og peber
 • Parmesan
 • 1 bundt finthakket persille til drys

Fremgangsmåde

 1. skær bacon ud i mundrette stykker (hvis du ligesom jeg har købt den virkelig gode slags, der ikke allerede er færdig-hakket)
 2. Steg det på en pande uden fedtstof til det er færdigt og læg det til side på en tallerken med et stykke køkkenrulle, så det kan suge fedtet
 3. Hak skalotteløg og hvidløg fint og svits det på den samme pande – tilsæt evt. mere fedtstof, hvis der ikke er nok på panden. Når løgene er bløde tilsættes hakkede champignoner. Lad dem brune med nogle minutter under omrøring og tilsæt så igen baconen.
 4. Tilsæt risottoris og lad dem svitse med i ca. 1 minut. Kom hele herligheden over i en stor gryde. Tilsæt et par skefulde oksefond og lad risottoen suge fonden under omrøring, inden du tilsætter mere – gør dette til risottoen er færdig. Risene skal være bløde, men med lidt bid 8det tager ca. 30 min.). Er risene ikke færdige, når væden er væk, kan du tilsætte lidt vand.
 5. Smag til med salt og peber og drys med rigeligt parmesan og persille.

Du kan finde flere nemme og lækre retter lige her.

risotto med svampe

 

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 10