Nudelsalat med grønt og hvidløgsrejer

Guide til Thailand og Khao Lak – det kan jeg anbefale at se + billeder fra vores ferie.

img_7680

Thailand og Khao Lak

Vi er netop hjemvendt fra den bedst ferie i mit liv. Nedenfor har jeg samlet lidt forskellige gode tips og forslag til, hvad du kan se, hvis du besøger Thailand og Khao Lak.

 

Junglen

img_7807

Vi var på sejltur i junglen, hvilket tog prisen som det fedeste, vi prøvede på ferien. Det var vildt sjovt at sidde på bambusbåden og sejle ned ad de snoede stier. Og så var der slanger og kæmpe edderkopper lige ude i vandkanten. Jeg hader både slanger og edderkopper, men vi var ikke i nærheden af dem, selvom vi sejlede lige ved siden af. Så jeg var ikke nervøs. Det var en virkelig smuk tur. Her fik vi set noget af den vilde natur, der også findes i Thailand, men som man ellers ikke bemærker helt på samme måde i ferieområderne. Det er helt klart et must i min optik! Vi ville også gerne have været på junglevandring, men der er chancen for at støde ind i kryb større. Så jeg var egentligt meget tilfreds med det her valg. 😉

 

img_7817-2

 

Lampi vandfald

img_7878

Lampi vandfaldet er enormt smukt. Det ligger dybt inde i junglen, og er derfor omkranset af skov. I vandet omkring vandfaldet svømmer der kæmpe fisk, hvilket er ret sjovt at se. Fiskene er desuden harmløse. Vi badede derfor i det lidt køligere vand fra vandfaldet, mens der svømmede kæmpe fisk rundt omkring os. Det var en virkelig sjov oplevelse. Det er også forholdsvis nemt at komme ind til vandfaldet, da der er vej hele vejen derind.

 

Bang Niang Market

img_7958

Bang Niang Market ligger i Khao Lak og har åbent tre gange om ugen. Vi var der en lørdag, hvor der var rigtig mange mennesker. Her kan man købe en masse ting og sager. Vi købte blandt andet nogle smukke, smukke spisepinde med hjem. Er man til t-shirts, tasker osv. var der også rigtig meget at komme efter her. Derudover kan man spise en masse street food fra de mange små boder, der pryder markedet. Det er en rigtig hyggeligt sted, hvor de lokale selv kommer og handler deres mad til restauranter og hoteller. Så det er helt sikkert et besøg værd, hvis du er i Khao Lak!

 

img_7963

 

Sea turtle conservation center

img_7925

Havskildpadderne i Thailand har det svært, fordi der er rigtig mange turister på de øer, hvor de normalt ligger deres æg. Derudover har forureningen også gjort det svært for skildpadderne. Derfor har den Thailandske dronning startet et center, der har til formål at redde skildpadderne, så de ikke forsvinder fra øen. På centret tager de æggene fra skildpadderne ind, udruger dem og hjælper dem med at vokse sig store og stærke. Herefter sætter de dem ud i naturen igen. På samme måde indsamler de de skildpadder, der er kommet til skade eller som af andre grunde ville dø i naturen. De skildpadder får så lov at bo i centret. Her bliver kan de blive enormt gamle og dermed ikke ende som føde.

Der var vildt mange skildpadder i centret – både enorme som bitte små. Det var rigtig sjovt at se, hvor meget det gjorde for dem, så de fortsat kan være en fast bestanddel af Thailands natur. Man kan ikke bruge flere timer i centret. Men en times tid er rigtig fint. Man kan desuden også få lov at fodre skildpadderne. Man skal blot lige være opmærksom på sine fingre, da skildpadderne nemt kan komme til at hapse en finger, hvis man ikke er opmærksom.

 

Similan Island – Kho Bon

img_7737

Jeg har desværre ingen billeder fra Similan Island, da vi ikke var sikre på om vi turde at tage kamera med på turen. Billedet ovenfor er derfor fra stranden ved vores hotel. Selvom den var smuk, så var den intet sammenlignet med Similan (og man kan sagtens have kamera med på turene, så lav ikke samme fejl som os, hvis du skal derud).

Similan Island er noget af det smukkeste, jeg nogensinde har set. Det er en gruppe af 9 øer, der ligger ca. 1,5 times sejltur ude i havet med det mest klare vand, jeg nogensinde har set.

Vi havde booket en tur igennem vores rejsebureau. Vi fandt dog ud af, at det selvfølgelig kan gøres meget billigere, hvis man booker direkte ved selskaberne, der arrangerer turene. Det vidste vi godt på forhånd, men vi ville gerne sikre os, at alt var i orden, hvorfor vi valgte den anden løsning. Turen var en heldagstur og kostede i omegnen af 600 danske kroner. På turen skulle vi se tre af de ni øer, spise frokost på en af dem, klatre i klipper samt se noget af øens natur. Og så skulle vi snorkle to forskellige steder – blandt andet ved Kho Bon. Allerede på vej ud på øen så vi delfiner, der omkransede både, hvilket var ret fantastisk. Der er et helt vildt dyreliv omkring øerne, hvorfor snorklinge her er noget af det bedste i Thailand.

Grå koraller og lidt for mange turister

Desværre har tsunamien og klimaforandringerne ødelagt rigtig mange af korallerne rundt om øerne. Så det ellers farverige univers under øen er ikke nær så smukt længere, som det tidligere har været. Heldigvis var dyrelivet stadig meget intakt, hvorfor der både var hajer, alverdens smukke fisk, rokker og havskildpadder ved øen.

Vi synes begge to, at den her tur var helt fantastisk. Den eneste ulempe var, at der er rigtig mange turister på Similan. Det gjorde det hele en del mindre autentisk og smukt, men udover dette, så er det stadig turen værd! Dog vil vi nok vælge Phi Phi øerne eller Surin Island næste gang, hvis vi skal til Thailand og snorkel, da vi fik fortalt, at dyrelivet og korallerne her skulle være endnu mere fantastiske.

 

Elefanter

Vi så to elefanter på vores tur, men der bor rigtig mange på Phuket. I Khao Lak er der flere områder, hvor der bor vilde elefanter. Men der er desværre også en del steder, hvor de bruger elefanterne som underholdning for turisterne. Disse steder forbander jeg personligt langt væk, hvorfor vi af gode grunde ikke så nogle af disse. Derudover findes der et sted, hvor der bor pensioneret elefanter. Det er elefanter, der er blevet reddet fra fangeskab. Her lever de i dejlig ro og under gode forhold. Vi ville rigtig gerne have været ud og se den farm, hvor de omtalte elefanter bor, men vi havde desværre ikke tiden til det. Vi hørte dog fra flere, der havde været derude, at det var ret fantastisk. Her kan man få lov til at vaske elefanterne og fodre dem. Men alt herude foregår på elefanternes præmisser, hvilket jeg synes lyder dejligt. Havde vi haft mere tid, havde vi helt sikkert taget herud.

 

White Sand Beach

img_7955

White Sand Beach ligger på kysten ved Khao Lak og er en strand i luksusklassen. Her er vandet meget klart og sandkornene helt fine. Det er derfor også en strand, der er meget besøgt af turister, men fordi den er så stor, så bemærker man det ikke særlig meget. Vi brugte en eftermiddag på stranden, hvor der også var en masse spisesteder og barer. En smuk, smuk strand, der fortjener et besøg!

 

Massage

khao lak

Massage i Thailand er vildt billigt og findes alle steder på strandene. Jeg ELSKER massage, så jeg var hyppig gæst i de små massagehuse. Massagen kostede i omegnen af 60 kr. for ca. 1,5 time. Du kan vælge mellem en masse forskellige slags massage – både med almindelig olie og kokosolie.

 

Tsunamien i 2004

khao lak

Khao Lak var det område i Thailand, der blev hårdest ramt under tsunamien. Selvom det er 14 år siden, at tsunamien ramte, kan man stadig se flere steder, hvordan området blev påvirket af det. Det ligger som en skygge i landskabet og en konstant påmindelse i form af advarselsskilte, tsunami-huse og mindesteder. Det var meget trist at se mindestederne. Flere steder ved strandene var der også advarselsskiltene og tsunami-huse, der er lavet som “sikre“ huse, man kan kravle op i ved strandene i tilfælde af tsunami.  På advarselsskiltene stod der, at man skulle søge ind og op i landskabte, så man kom op i højden, hvis vandet kom. Det er jo rigtig fint, at de nu gør opmærksom på de her ting, så man som turist ved, hvordan man skal forholde sig. Der findes også malede pile på vejene. På den måde kan man se, hvilken vej, man skal løbe, hvis der kommer en tsunami.

Eftersom tsunamien ødelagde hele området med de enorme mængder vand, har hele strandområdet skulle bygges op igen. Derfor er hotellerne i området meget nye, hvilket selvfølgelig er super dejligt. Jeg tænkte en del over tsunami, men det var mest om natten, når man lå og sov og lydene fra havets brusen tordnede i den ellers stille nat. Og når man sad på den smukke og fredfyldte strand, var det meget svært at forestille sig, at det landskab for blot 14 år siden var fuldstændig ødelagt af de enorme vandmængder.

 

Andre gode billeder fra turen

Det var så mine råd til Khao Lak. Hvis du en dag gerne vil til Thailand, hvilket jeg kun kan anbefale, så er Khao Lak utrolig smukt og fyldt med en masse sjove aktiviteter.

khao lak

khao lak

khao lak

khao lak

khao lak

Khao Lak

Jeg har selv taget alle billederne, som i min optik blev vanvittig gode. Vi vil også få lavet en fotobog ved hjælp af foto.dk, så vi har alle de gode minder samlet i bogen, der nemt kan hives ned fra bogreolen.

Ovenstående billede er jeg personligt ret stolt af at have indfanget. Vi havde inden afrejse besluttet, at vi ville tage et godt billede og få fremkaldt, som derefter skulle hænges op i vores stue – og det her billede vandt prisen.

Hvis du har været i Thailand, må du meget gerne skrive en kommentar med forslag til, hvad du synes, man skal se på rejsen.

6 kommentarer

 • Johnny Boesen

  Er der lige nu i Khao Lak og det er ikke sidst gang jeg vi kommer her hold op et dejlig sted og alle er sø søde

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Simone Thrane Nielsen

   Ja det er så skønt et sted! Vi vil også rigtig gerne tilbage dertil en dag.
   Nyd ferien. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sikke en masse smukke billeder – og en virkelig interessant guide!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Simone Thrane Nielsen

   Tusind tak, søde! Har du selv været i Thailand?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Flotte billeder og god guide! Hvordan med maden? Det nævner du ikke rigtig noget om?

  Og hvordan er det med prostitution i området?
  Det ødelægger lidt stemningen for mig med de triste skæbner og jeg vil egentlig helst undgå de områder, hvor sexindustrien har alt for gode kår og åbenlyst støttes af turisterne

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Simone Thrane Nielsen

   Tusind tak, søde! Maden var udemærket, men ikke noget at skrive hjem om… Jeg må desværre indrømme, at jeg har spist bedre thaimad hos thailændere i Danmark. Men vi var da heldige at få en del gode måltider – jeg havde nok også bare ret høje forventinger til maden; Alex synes eks. alt var rigtig godt. Dog skal man være meget opmærksom på selve restauranten, da mange af dem er meget beskidte og der kan være rotter, så hvis det ikke ser helt ordentligt ud, så skal man selvfølgelig hellere undgå at spise der end at tage chancen, så man ikke risikerer at få hepatitis A. Med hensyn til prostitution, så så vi intet af det. Det skulle være ret slemt i Bangkok, men der var intet at se i Khao Lak.
   Knus S.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nudelsalat med grønt og hvidløgsrejer