tapas - 10 idéer til lækre små anretninger

Chokoladetærte med saltkaramel

img_7036-3

Chokoladetærte smager vidunderligt og denne chokoladetærte med saltkaramel er bestemt ingen undtagelse – tværtimod, så smager den faktisk ret fantastisk! Derudover er den forholdsvis nem at gå til, så du behøver altså ikke at have bagt hele dit liv for at fremtrylle denne sag. Og jeg beklager altså billedkvaliteten – lyset var desværre imod mig den dag, billederne blev taget, så de er en kende mørke. Jeg håber alligevel, at I kan fornemme, hvor lækker den her kage er 😉

Chokoladeganache

Forberedelsestid: 30 min.

Afkøling: min. 4 timer

 1. 150 g. chokolade (under 70%)
 2. 85 g. sukker
 3. 1/2 tsk. salt
 4. 1,5 dl. piskefløde
 5. 2 spsk. glukosesirup

Kakaomørdej

Forberedelsestid: 1,5 time

 • 150 g. hvedemel
 • 10 g. kakaopulver
 • 70 g. flormelis
 • Kornene fra 1 vaniljestang
 • 1 æg
 • 70 g. koldt smør i tern

Fremgangsmåde

 1. Varm fløden op til kogepunktet i en gryde, og sæt den til side – rør i den undervejs.
 2. Smelt sukker til karamel i en anden gryde ved lav varme – du må ikke røre i gryden. Når sukkeret er en gylden karamel tilsætter du den varme fløde lidt ad gangen under konstant omrøring. Tilsæt så glukosesirup og salt.
 3. Hak chokoladen og hæld den i en skål. Tilføj den varme flødekaramel til skålen og rør rundt i midten til ganachen samler sig. Kom folie over og stil den på køl i min. 4 timer.
 4. Sigt mel, flormelis, kakao og vaniljepulver sammen i en skål. Smuldr det kolde smør heri og saml dejen med et æg – gør det hurtigt, så du ikke ælter dejen for meget – det er vigtigt. Form dejen til en kugle og pak den ind i husholdningsfilm – kom den på køl i 1 time.
 5. Tænd ovnen på 175° alm ovn. Rul dejkuglen ud mellem 2 ark bagepapir – jeg bruger en lang form, men du kan også sagtens anvende bage mørdejen i en rund. Rul dejen ud, så den passer til din form i længde og bredde.
 6. Beklæd din form med dejen og prik huller i bunden med en gaffel, så den kan ånde under bagning. Bag den i 15 min. og lad den herefter køle helt af.
 7. Fordel så din chokoladeganach på tærtebunden i et jævnt lag. Brug en ske til at forme ganachen. Pynt evt. tærten med guldglimmer og spiselige urter eller blomster.

Du kan finde flere opskrifter på lækre desserter lige her.

img_7047

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

tapas - 10 idéer til lækre små anretninger