10 tips og inspiration til hjemmelavede og spiselige gaver

Hjemmebagte pitabrød med fuldkorn

pitabrød

Pitabrød smager altså bare fantastisk, intet mindre. Og når de er hjemmebagt, så er de bare hundrede gange bedre. Dem her lavede jeg til A. og jeg og serverede med falafel, grønt og chilihummus. Du kan jo komme alt muligt fyld i dem, men personligt er jeg rigtig glad for enten falafel eller kylling. Derudover var der rødbedestrimler, spinatblade, forårsløg, agurk og sukkerærter i mine pitabrød. Pitabrød hører jo nok til fastfood-genren, men når de er tilsat fuldkorn og fyldt med en god portion grøntsager, så er de altså mere end godkendt i min bog – både smagsmæssigt, men i særdeleshed også på sundhedskontoen. Og så mætter de altså godt til – jeg kunne eksempelvis kun spise en af de her pitabrød før jeg (desværre) måtte sige stop på grund af mætheden.

Pitabrød med fuldkorn

Forberedelsestid: 2 timer

Antal: 10 stk.

  • 50 g. gær
  • 4 dl. lunkent vand
  • 1 tsk. salt
  • 1/2 dl. olivenolie
  • 1,5 dl. skyr eller yoghurt
  • 100 g. grahamsmel
  • 500-600 g. hvedemel

Fremgangsmåde

  1. Udblød gær i det lunkne vand
  2. Tilsæt olivenolie, salt og skyr/yoghurt og rør det godt sammen
  3. Rør så grahamsmel i dejen og det resterende mel lidt ad gangen – stop, når du synes, at dejen virker mættet, men stadig godt fugtig – den må bestemt ikke blive for tør
  4. Rør det sammen til du ikke kan mere og tag det så ud på bordet og ælt det godt sammen
  5. Kom dejen tilbage i skålen og lad det hæve med et klæde over i 1 time
  6. Når dejen har hævet former du ca. 10 pitabrød og fordeler dem på to bageplader – her skal de hæve i 30 min.
  7. Tænd ovnen på 220º og bag en plade ad gangen – først i 7 min. og derefter skruer du ovnen ned til 200º og bager dem færdig i ca. 15-20 min. De skal være gyldne.

pitabrød

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 tips og inspiration til hjemmelavede og spiselige gaver