Efterårsgrød med hasselnødder og den bedste æblemos

Kylling i karry – en sand familiefavorit

img_5906

Kylling i karry er en sand familiefavorit og ikke mindst en rigtig hurtig hverdagsret. Derudover er det en ret med en masse smag, som man kan skrue op og ned for alt efter, hvad man er til. Jeg kan godt lide, at min kylling i karry er en smule stærk uden at være sådan rigtig stærk, hvis det giver mening. Derfor bruger jeg en karry med en masse smag, men du kan sagtens vælge en mildere udgave, hvis du er mere til det. Og hvad angår topping, så er det virkelig kun fantasien (eller skabene), der sætter grænsen. Jeg havde kun æble i mit køkken, da jeg lavede den her ret, så derfor måtte vi ”nøjes”, men har du nogle af de andre lækre sager, så smager det altså helt vildt dejligt på kylling i karry.

Kylling i karry

Forberedelsestid: 30 min.

  • 400 g. kylling skåret i mindre tern
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 løg, finthakket
  • 1 gulerod, fintrevet
  • 1 æble, fintrevet
  • 2 spsk. god karry
  • 1/2 tsk. chiliflager (kan undlades)
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1/2 tsk. spidskommen
  • 1 boullionterning med høns eller grøntsager
  • 2 dl. vand
  • 3 dl. mælk
  • 1 dl. madlavningsfløde
  • 1 spsk. mel
  • Salt og peber

Tilbehør

  •  Fuldkornsris, blomkålsris, speltkerner, bulgur eller lignende.
  • Persille, finthakket
  • Æbletern, cashewnødder, bananskiver, ananastern, kokoschips, rosiner mm.

Fremgangsmåde

  • Sæt ris, bulgur, speltkerner eller lignende til kogning. Hvis du laver blomkålsris skal du rive blomkål fint og hælde det over med kogende vand – derefter tørre blomkålen i et tørt og rent hviskestykke, hvori du kan vride vandet ud af blomkålen.
  • Snit grøntsager som angivet og riv æblet.
  • Skær kylling ud i mindre stykker.
  • Varm olie i en stor gryde og steg krydderierne af sammen med løget i nogle få minutter under omrøring.
  • Tilsæt hvidløg, kylling, boullion, de 2 dl. mælk (gem 1 dl.) og 2 dl. vand. Lad det hele koge under låg i 15 min.
  • Efter de 20 minutter kommer du 1 dl. mel i en melryster og ryster det godt sammen med den sidste dl. mælk. Tilsæt meljævningen i gryden under omrøring og lad det koge op. Tilsæt så madlavningsfløde, smag til med salt og peber og lad det hele simre i 5 min.
  • Server din kylling i karry med dit valgte tilbehør, finthakket persille, æbletern og evt. flere af de lækre forslag til topping som nævnt ovenfor.

Du kan finde flere nemme hverdagsretter og familiefavoritter lige her.

img_5909

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Efterårsgrød med hasselnødder og den bedste æblemos