Spidskålswrap med kylling og grønt

Ovnbagt kylling med citron, hvidløg og rosmarin

kylling med citron

Det første A. sagde, da jeg serverede den her ret for ham, var, ”hvad har du gjort ved kyllingen – den smager virkelig godt!”. Og det er egentligt utrolig simpelt. Den her kylling er stegt i ovnen i en marinade af citronsaft, rosmarin og hvidløg, hvilket virkelig smager dejligt. Kyllingen får en helt speciel smag, når den bliver stegt sammen med citron, som virkelig klæder den, Derudover bliver den helt vildt mør, hvilket jeg personligt er ret glad for.

Kylling med citron, hvidløg og rosmarin

 • 1 hel kylling skåret ud i mindre stykker – du kan også anvende kyllingebryster.
 • 2 økologiske citroner – saft og hele citroner
 • 1 stor håndfuld rosmarin, der er finthakket
 • 1 fed hvidløg, presset
 • ca. 2 tsk. salt
 • Lidt olivenolie

Fremgangsmåde

 1. Tænd ovnen på 200º alm. ovn
 2. Rens og skyl kyllingen og skær den i mindre stykker – dette gøres nemmest med en fjerkræssaks.
 3. Smør et ildfast fad med lidt olivenolie
 4. Kom kyllingestykkerne derned og gnid dem godt med salt
 5. I en lille skål kommer du den fintsnittet rosmarin, hvidløg samt saften fra citronerne ned og blander det hele godt sammen
 6. Hæld rosmarin/hvidløg/citronsaften udover kyllingestykkerne og sørg for, at de alle er godt dækket
 7. Skær citronerne, som du har taget saften fra, ud i mindre stykker og kom dem ned i fadet – jeg synes, at det er ret vigtigt, det er økologiske citroner. Kan du af den ene eller anden grund ikke få fat i økologiske citroner, så husk at vask citronerne meget grundigt inden anvendelse.
 8. Sæt hele herligheden i ovnen i ca. 30-40 min. eller til kyllingerne er møre og har taget farve – giv dem evt. lige 5 min. på varmluft til slut, hvis skindet ikke er blevet sprødt nok

Der er næsten ikke grænser for, hvad man kan servere til den her lækre kylling med citron. Jeg serverede denne skønne salat med blåbær, spinat og feta. Du kan finde flere lækre opskrifter på nemt tilbehør, der vil gå rigtig godt sammen med kyllingen, lige her.

kylling med citron

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spidskålswrap med kylling og grønt