To skønne smoothies til en perfekt start på dagen

Chilihummus med bagt peberfrugt – den bedste hummus!

Den bedste hummus med chili

Den her chilihummus smager fantastisk. Som i virkelig, virkelig godt. Den er hamrende nem at lave, så jeg ved i hvert fald godt, hvad A. og jeg skal have at spise det næste stykke tid. Jeg er bare helt vildt eksamenspresset lige pt., så det er virkelig nogle nemme og enkle løsninger, jeg tyer til i øjeblikket – dog stadig de sunde valg. Jeg spiser en lækker blandet salat og eventuelt kylling til chilihummus, men jeg er også sikker på, at de her falafler vil gå virkelig godt til – det kommer på menuen herhjemme snarest!

Chilihummus med bagt peberfrugt

  • 400g. kikærter – jeg bruger dem fra dåse
  • 1,5 spsk. tahin
  • 1 dl. olivenolie . gerne en god slags
  • 1 tsk. spidskommen
  • 4 spsk. citronsaft
  • ca. 3 spsk. vand
  • 1 rød, bagt peberfrugt
  • 1 rød, bagt chili
  • 2 fed hvidløg
  • Smag til med salt og eventuelt paprika

Fremgangsmåde

  1. Start med at tænde ovnen på 200º varmluft
  2. Skær peberfrugt og chili op og rens dem for kerner
  3. Kom frugterne på en bageplade beklædt med bagepapir, så de,iigger med skindet opad. Når ovnen er varm nok, kommer du dem derind.
  4. Bag dem i ca. 5-7 minutter – de skal kun blive bløde og tage lidt farve – når de er færdige tager du dem ud af ovnen og lægger dem til side, hvor de kan køle lidt af.
  5. I en blender kommer du de resterende ingredienser – kom vandet i lidt ad gangen og start eventuelt med 1-2 spsk.
  6. Kør det hele til en samlet masse – det kan godt tage lidt tid og måske du med en ske lige skal hjælpe blenderen en smule
  7. Når det er gjort kommer du chili og peberfrugt derned og kører det hele sammen – kom eventuel den sidste skefuld vand i, hvis du gerne vil have din chilihummus endnu mere lind i konsistensen – jeg kan personligt godt lide den, når den er tyk, men stadig helt fin og ikke klumpede.
  8. Smag til med salt, spidskommen og eventuelt citronsaft
  9. Din chilihummus kan godt være en smule varm fra chilien og peberfrugten, så stil den eventuelt lige 15 minutter på køl inden servering

Du kan finde flere skønne dip og dressinger lige her.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

To skønne smoothies til en perfekt start på dagen