Sådan bliver din morgenmad lige lidt mere lækker

Couscoussalat – dejlig let og lækker salat med grøntsager og couscous

couscoussalat

Couscoussalat med grøntsager

Forleden spiste jeg aftensmad hos min gode veninde, hvor vi lavede en couscoussalat. Jeg havde fuldstændig glemt, hvor lækkert couscous smager, så derfor måtte jeg selv i køkkenet og bikse en version sammen, som jeg kunne dele med jer. Den her udgave smager helt vildt dejligt og indeholder en masse skønne grøntsager. Og man kan jo altid variere grøntsagerne alt efter, hvad man lige har i køleskabet. Den her salat er virkelig billig at lave og så mætter den virkelig meget. Fordi, der er så meget mad i salaten, kan man altså også sagtens komme lidt flere grøntsager i og udelukkende spise den til enten frokost eller aftensmad.

Couscoussalat (4-6 personer)

  • 3 dl. couscous
  • 3 dl. vand
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 bundt persille, finthakket
  • En stor håndfuld cherrytomater skåret i små tern
  • 1/2 aubergine skåret i tern – grillet let på panden
  • Feta – efter behov
  • 1 rødløg skåret i små tern
  • 1 peberfrugt skåret i små tern
  • 1 frisk chili, finthakket
  • 1 presset, fed hvidløg
  • Saften fra 1/2 citron
  • Smag til med salt og peber
  • Olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Start med at koge vand i en elkedel.
  2. Når dit vand er kogt hælder du det over din couscous, som du har hældt i en gryde sammen med 1/2 s´tsk. salt – kom låg på gryden og lad det stå i ca. 5. minutter.
  3. Steg din i lidt olivenolie på en pande, så de får farve på begge sider
  4. Skær alle dine grøntsager ud
  5. Kom olivenolie i din couscous – prøv dig frem. Den skal ca. have, hvad der svarer til lidt under en halv dl. ca. – det gør den nemlig super lækker og så skiller det din couscoussalat ad, så den ikke klumper sammen.
  6. Kom presset hvidløg, hakket persille, saften fra din citron, feta samt grøntsager i din couscoussalat og rør godt rundt, så du får fordelt det hele godt.
  7. Smag din couscoussalat til med salt og peber.

Jeg serverer denne couscoussalt med stegt kyllingebryst. Den smager også helt vildt dejligt som tilbehør til de her falafler og fladbrød.

couscoussalat

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sådan bliver din morgenmad lige lidt mere lækker