Sundere nutella - så bliver det altså ikke mere lækkert

Pizza med fuldkorn – den absolut bedste opskrift

Pizza med fuldkorn

Den her hjemmelavede pizza med fuldkorn er seriøst for lækker. Dejen er super sprød og knasende, men uden at blive tør – præcis som en god pizzadej skal være. Jeg har valgt at gøre dejen mere grov ved at tilsætte grahamsmel, men man kan variere melet som man vil, jeg synes dog, at den her kombination fungerer vildt godt!

Både A. og jeg elsker italiensk mad, og det er lidt blevet en tradition hjemme hos os, at vi spiser pizza om søndagen. Måske det også skal være en tradition hjemme hos jer? I får i hvert fald min bedste opskrift på pizzadej og tomatsauce lige her.

Pizza med fuldkorn (to store pizzaer – ca. 4 personer)

Forberedelsestid: 1,5 time

Ovntid: 5-7 min.

  • 25g. gær
  • 2,5 dl. lunket vand
  • 1 dl. olivenolie
  • 1 tsk. salt
  • 100g. grahamsmel
  • 200g. hvedemel
  • 200g. durummel

Tomatsauce 

  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 dåse hakket tomater
  • 1 dåse tomatpure
  • 1 tsk. basilikum
  • 1 tsk. oregano
  • 1 tsk. salt
  • Lidt friskkværnet peber
  • 1/2 snittet løg
  • 2 fed hvidløg – snittet
  • 1 lille snittet rød peberfrugt
  • 1 lille snittet chili (kan undlades)
  • 1/2 dl. vand

Fremgangsmåde – pizzadejen 

  1. Start med at udbløde gæret i det lunkne vand i en stor skål
  2. Kom dernæst olivenolie og salt i.
  3. Afvej melet og kom det lidt efter lidt i dejen
  4. Når dejen er nogenlunde samlet i skålen tager du en smule mel ud på bordet og ælter dejen færdig her
  5. Nu skulle din dej gerne samle sig og bliver blød og smidig – den skal være fugtig, men ikke klistret
  6. Stil dejen til hævning i 1 time i køleskabet med et klæde eller husholdningsfilm over

Fremgangsmåde – tomatsaucen

Mens dejen hæver laver du tomatsaucen. Jeg laver min tomatsauce selv, fordi jeg godt kan lide at vide, at den ikke er fyldt med alt muligt sukker og tilsætningsstoffer. Det er samtidig den mest lækre tomatsauce, jeg personligt har smagt, så helt ærligt – du bør ikke springe det her trin over.

  1. Start med at varme olien i en lille gryde
  2. Kom dernæst alle grøntsagerne derned
  3. Når løgene er klare tilsætter du krydderierne samt tomatpure og de hakkede tomater
  4. Sæt låg på og lad det hele simre i ca. 10 minutter ved svag varme.
  5. Blend sovsen godt igennem med en stavblender til den er flydende. Smag til med salt, peber og krydderier, hvis du synes, den mangler lidt af noget.

Fremgangsmåde – pizzaen

  1. Tænd ovnen på max og lad bagepladen være inde i ovnen samtidig med, så den bliver varmet godt op (har du en pizzasten, så brug endelig den til bagningen)
  2. Del dejen i to lige store dele og rul dem ud til to runde pizza – gerne så tynd som muligt. Dejen er super elastisk og smidig, så jeg kommer egentligt ikke mel på bordet, inden jeg ruller den ud.
  3. Kom den udrullede dej over på bagepapir, så det er nemmere at flytte over på bagepladen. Når dejen er på bagepapiret kan du faktisk også trække lidt i den, så du får den endnu tyndere – dejen kan godt holde til, at man hiver lidt i den, da den altså er meget elastisk – den skal dog ikke være så tynd, at den bliver tør.
  4. Kom det ønskede fyld på pizzaerne – start med tomatsaucen og spar ikke på den. Jeg valgte et fyld bestående af oksekød lavet til små kødboller, nogle skiver frisk mozzarella og fine skiver af champignoner – da pizzaerne var færdige toppede jeg dem med frisk basilikum – du kan variere fyldet, præcis som du har lyst, men jo mindre desto bedre pizza.
  5. Bag pizzaerne én efter én i ovnen i ca. 5-7 min. eller til de er gyldne og sprøde i skorpen – hold øje med dem løbende

Server de færdige pizzaer med en god grøn salat, frisk basilikum. Hvis du mangler inspiration til andre lækre og sunde opskrifter på aftensmad, kan du finde det lige her.

Pizza med fuldkorn

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sundere nutella - så bliver det altså ikke mere lækkert