De bedste fiskefrikadeller

Chili con carne – en af mine absolut yndlingsretter

img_5280

Chili con carne er en af favoritterne herhjemme, og så er det altså en super nem og hurtig ret at tilberede. Jeg elsker de smagskombinationer, som man får frem i denne ret. Det er en tilpas mængde af krydret, lidt stærkt og så det bitre og sødmefulde fra chokoladen – en helt perfekt kombination!

Vi spier altid denne ret med fuldkornsris, lidt majschips, creme fraiche, koriander og en let blandet salat ved siden af, men det kan man jo variere, som man selv har lyst. Skal retten serveres for børn eller andre, som ikke er så pjattet med stærk mad, kan man også sagtens skrue lidt ned for chilien – og omvendt give den lidt ekstra, hvis man ligesom jeg godt kan lide det lidt stærkt. Personligt synes jeg ikke, at denne udgave er stærk, og jeg ville egentligt gerne have den en tand stærkere, men A. er lidt mere sart end mig, hvad det angår – ellers havde den fået i hvert fald en halv chili mere.

Chili con carne (4. personer)

Forberedelsestid: 40 min.

  • 400g. hakket oksekød (4-7%)
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 finthakket løg
  • 1 lille finthakket chili (kan undlades eller halveres, hvis retten skal serveres for børn eller sarte tunger)
  • 2 finthakket fed hvidløg
  • 1,5 tsk. spidskommen
  • 1,5 tsk. ægte kanel
  • 0,5 tsk. chiliflager
  • 0,5 dl. vand
  • 2 dåser hakket tomater
  • 1 tsk. tørret koriander
  • 50g. mørk chokolade – gerne 80%
  • 1 dåse kidneybønner
  • 1 dåse chilibønner
  • Salt og peber

Tilbehør

  • Fuldkornsris
  • Cremefraiche
  • Eventuelt majschips og finthakket koriander
  • Eventuelt en god salat

Fremgangsmåde – chili con carne

  1. Start med at brune oksekød ved middelvarme i en stor gryde med olivenolien.
  2. Når kødet er brunet, tilsætter du løg, hvidløg, chili og krydderierne pånær koriander.
  3. Når løgene er blevet klare og bløde, tilsætter du de to dåser tomater sammen med vandet. Lad det hele simre i ca. 30-40 minutter (husk at røre i det undervejs).
  4. Når retten har simret i den anførte tid, tilsætter du chokolade og den hakkede koriander
  5. Dræn derefter kidney- og chilibønner for vand og kom dem i retten
  6. Lad det hele simre i ca. tre minutter
  7. Server med fuldkornsris, et drys koriander, cremefraiche og en god grøn salat

Mangler du inspiration til andre nemme opskrifter på sund og lækker aftensmad? Så kig her.

img_5275

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De bedste fiskefrikadeller