Hjemmelavede falafler i fladbrød med hvidløgsdressing

Spaghetti bolognese – klassisk familiefavorit i en sundere udgave

Spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese er en af mine favoritter, når det kommer til aftensmad, der både skal være nemt, men også velsmagende. Denne udgave er lavet med en hel del flere grøntsager end normalt, så den mætter i længere tid og er et meget sundere alternativ end den tradtionelle ret. Jeg elsker at snige så mange grøntsager ned i min mad som muligt, uden at det bliver en underligt smagskombination. Denne ret er et rigtig godt bud på, hvordan man nemt kan gøre netop dette, og så smager den bare super dejligt. De mange grøntsager forsvinder fuldstændig i kødsovsen, når den får lov til at koge ind, så man slet ikke bemærker, at de er der.

Spaghetti bolognese (4 personer)

Forberedelsestid: ca. 1-1,5 time

  • 1-2 spsk. olivenolie
  • 1 stort finthakkede løg
  • 2 finthakkede hvidløg
  • 2 fintrevet gulerødder
  • 2 fintrevet bladselleri
  • 1 fintrevet squash
  • 4 fintsnittede champignoner
  • 400g. oksekød med en lav fedtprocent (gerne under 7%).
  • 1 tsk. tørret basilikum
  • 1 tsk. tørret oregano
  • 1/2 tsk. tørret chili
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 dåse tomatpure
  • 1/2-1 dl. vand
  • Salt og peber

Tilbehør

  • Fuldkornsspaghetti, bønnespaghetti eller grøntsagsspaghetti
  • Revet parmesan eller revet mozzarella
  • Eventuelt lidt grøn salat

Fremgangsmåde

  1. Varm olie i en stor gryde ved middel varme. Tilsæt løg og varm det godt igennem til løgene er klare. Dernæst skruer du lidt op for varmen og tilsætter så oksekødet og bruner det af sammen med løgene.
  2. Tilsæt de øvrige grøntsager samt krydderierne og vend det hele rundt i gryden i nogle minutter, så alle grøntsagerne bliver godt varme.
  3. Tilsæt så tomatpure, hakkede tomater og vand. Sæt låg på gryden, skru ned på lavt blus og lad det hele simre i ca. 30-60 minutter (det afhænger af, hvor længe, du gider vente). Jeg synes personligt, at bolognesen bliver bedre af at få lov til at stå og simre. Hvis du har tid til at lade den stå, så hold øje med, om der eventuelt skal tilføjes lidt mere væske med tiden, når det står og simrer, så den ikke brænder på, da vandet jo koger væk.
  4. Smag retten til med salt og peber og eventuelt flere krydderier, hvis du synes, at den mangler noget, når den har simret længe nok
  5. Serverer din bolognese med fuldkornspasta, bønnepasta eller grøntsagsspaghetti og revet ost.

Hvis du ligesom jeg er glad for det italienske køkken, ville denne lasagne, som også er fyldt med grøntsager, måske være noget for dig.

Spaghetti bolognese

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavede falafler i fladbrød med hvidløgsdressing