Fyldt kyllingebryst med pesto, mozzarella og soltørrede tomater

Min bedste chokoladekage uden sukker og mel

Chokoladekage uden sukker og mel

Chokoladekage uden sukker og mel – min bedste opskrift

Den her chokoladekage uden sukker og mel smager himmelsk! Jeg serverede chokoladekagen i går for Alexander og jeg, da vi blev enige om at tage en fredag hjemme bare os to efter en lidt lang uge. Jeg elsker allerede at blogge, og synes, at det er super fedt, men det skal ikke være nogen hemmelighed, at det har været en smule hårdt at komme i gang.
Der er bare virkelig mange ting, man skal overveje, når man laver en blog. Heldigvis har jeg et rigtig godt netværk, som har været super behjælpelige med alt det, jeg ikke selv lige kunne finde ud af – og selvom jeg er medieuddannet, så var der altså alligevel en del, jeg slet ikke havde nok erfaring med. SEO var eksempelvis et total fremmedord i mit sprog, men jeg begynder at komme efter det. Øvelse gør jo mester, så mon ikke, at jeg nok skal få lært det hele med tiden.

Nå, men for lige at vende tilbage til den her chokoladekage uden sukker og mel, så smage den altså bare virkelig dejligt. Personligt havde jeg aldrig selv gættet, at den ikke indeholdte sukker eller mel, hvis jeg ikke vidste det. Kagen er super klæg og svampet i konsistensen og har en dejlig fyldig smag af chokolade. Og det bedste ved det hele er, at du kan spise den med god samvittighed – måske her lørdag aften?

Chokoladekage uden sukker og mel

  • 50g mandler blendet til mandelmel
  • 6 bløde dadle
  • 1 mellemstor, meget moden banan
  • 1 spsk. kokosolie
  • 2 æg
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 spsk. usødet kakaopulver
  • 1/2 dl. skummetmælk
  • 50g. smeltet 80% mørk chokolade

Start med at mal mandlerne til mel i en minihakker og kom dem derefter over i en skål. Så blender du dadler sammen med banan og kokosolie – jeg kom også det i minihakkeren. Derefter skiller du æggehvider og blommer fra hinanden, så du har hvider i en skål og blommer i en anden. Pisk så æggehviderne luftige. Herefter pisker du blommerne sammen med vanilje og bagepulver. Når det er en ensartet masse tilsætter du kakaopulver, mandelmelet, banan/dadel/kokosoliemassen og mælk – pisk det hurtigt sammen.

Smelt din chokolde over vandbad eller i mikroovnen og vend den forsigtigt sammen med dine æggehvider. Når du har vendt chokolade og æggehvider sammen vender du det forsigtigt i din kagemasse. Beklæd et lille ildfast fad med bagepapir og hæld massen ned i formen. Jeg hældte nogle hakkede mandler over kagen, inden den kom i ovnen. Bag kagen ved 170º i ca. 25-30 minutter – husk at hold øje med den. Kagen må endelig ikke få for meget, da den gerne skal være svampet i konsistensen, men selvfølgelig bagt.

Det er ikke alle butikker, der forhandler usødet kakaopulver. Du kan eventuelt købe det her.

Denne toplækre chokoladekage uden sukker og mel serverede jeg med skyr og friske bær.

Hvis du ligesom jeg elsker chokolade, vil de her dadelkugler uden sukker måske også være lige dig.

(Dette indlæg indeholder affiliate links)
Chokoladekage uden sukker og mel

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fyldt kyllingebryst med pesto, mozzarella og soltørrede tomater