Dadelkugler - sundt slik

Granola – lækker müsli ristet i ovnen

sund müsli

Det er altså ikke meget, der skal til for at gøre skålen med skyr, yoghurt eller lign. bare en lille smule mere interessant. Hjemmelavet granola – eller müsli, som de fleste af os nok ville kalde det, er klart en af de ting, der lige sætter prikken over i’et, når det kommer til min morgenmad. Og så er det altså ufatteligt nemt at lave selv, og man kan variere opskriften alt efter, hvad man lige har i skabet. Når jeg laver sund müsli elsker jeg at blande en masse frø, kerner og gryn i, men det er altså kun fantasien, der sætter grænsen her. I dag har jeg fået en skål med skyr, blåbær og selvfølgelig denne fantastiske granola til morgenmad, og det giver altså bare en skøn start på dagen – især de morgener, hvor jeg ikke lige har tid til at stå og bruge uanede mængder af tid i køkkenet.

Honningristet granola/müsli

  • 1 dl. hørfrø
  • 1 dl. sesamfrø
  • 1 dl. solsikkekerner
  • 1 dl. græskarkerner
  • 1 dl. grofthakkede mandler
  • 1 dl. grofthakkede hasselnødder
  • 1 dl. havregryn/ruggryn
  • 2 spsk. chiafrø
  • 1 spsk. god honning

Bland alle ingredienserne sammen i en skål og vend det med honningen. Kom det hele ud på en bageplade med bagepapir og fordel det godt på pladen. Det må ikke ligger i lag (bag det eventuelt over to gange, hvis det ikke kan være på pladen). Rist det i ovnen ved 200º varmluft i ca. 5-10 minutter. Husk at hold øje med det, da det hurtigt kan brænde på. Når det begynder at få farve og dufte er det færdigt. Når granolaen er færdig tager du den ud af ovnen og lader den køle af på en rist, inden du kommer den ned i en tætlukket beholder. Det kan holde sig i ca. en uge, men herhjemme ryger det altså på et par dage, da både Alexander og jeg spiser det på vores morgenmad.

Jeg håber, at opskriften kan gøre selv de mest triste morgener bare en smule mere interessante. Mangler du inspiration til andre morgenmadretter? Måske disse kunne være noget for dig:

sund müsli

3 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dadelkugler - sundt slik