Proteinpandekager med chokolade

Hjemmelavet grøn pesto – klassisk og cremet basilikumspesto

pesto

Hjemmelavet grøn pesto er mega lækkert, og det smager uden sammenligning langt bedre end dem, man køber i supermarkederne. Derudover tager det altså ikke mange minutter at fabrikere hjemmelavet pesto i sit eget køkken. Hjemmelavet pesto kan bruges på utrolig mange forskellige måder, og personligt elsker jeg at smøre det på brød til sandwich, i pastaretter eller bruge det som dip til en god salat eller grøntsagsstænger – ja, mulighederne er mange, og foruden, at det jo smager dejligt, så er pesto også en super sund dip, så det er bare med at komme i gang!

Klassisk basilikumspesto

Forberedelsestid: 10 min.

Antal: 1 glas

  • En stor håndfuld skyllet, frisk basilikum
  • 3 fed hvidløg
  • 4 spsk. olivenolie (måske lidt mere alt efter, hvor cremet du ønsker den)
  • Et stort stykke parmesan, ca. 3 cm.
  • 1 dl. ristet pinjekerner
  • salt
  1. Rist pinjekernerne på en pande uden fedtstof til de får en gylden farve og blend derefter alle ingredienserne pånær salt sammen – til dette bruger jeg en stavblender, men en minihakker eller alm. blender kan også sagtens gøre det – ja sågar en morter, hvis man har lidt mere tålmodighed end mig.
  2. Når det hele er en ensartet masse smages det til med salt, og er din pesto ikke cremet nok, kan du her komme mere olie i til den har præcis den konsistens, du ønsker.

Og ja, det er faktisk det. Så nemt er det at lave pesto – og lad mig lige nævne igen, at det altså slet ikke kan sammenlignes med dem, man hiver ned fra hylderne i supermarkedet. Den hjemmelavede pesto kan nemt holde sig en uges tid i køleskabet i en tætlukket beholder – det sker dog aldrig herhjemme, da den hurtigt ryger på nogle få dage, da jeg ofte spiser ret store mængder pesto, når den er hjemmelavet, fordi det simpelthen bare smager så mega skønt. Der er til en stor skål pesto i denne opskrift.

pesto

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Proteinpandekager med chokolade