Klassisk, cremet pesto

Greenie – grøn morgenmad fyldt med vitaminer

Grøntsagssmoothie

Greenie – grøntsagssmoothie fyldt med lækre sager

En greenie er en grøntsagssmoothie, som sjovt nok er en smoothie lavet på grøntsager, som giver et mættende måltid og er en rigtig nem måde at få nogle ekstra grøntsager ind i hverdagen. Man kan lave dem på utrolig mange forskellige måder, og derfor bruger jeg også ofte lige, hvad jeg har liggende i grøntsagsskuffen og fryseren. Det er nemlig også en rigtig god måde at få tømt ud i alt det, man har liggende, og som måske ikke er så mega spændende længere. Så i stedet for at smide grøntsagerne eller salaten ud, når den ikke længere er helt frisk, så smid det i nogle fryseposer og brug det til din greenie.

Jeg spiser ofte en portion som denne til morgenmad, som frokost eller som et nemt mellemmåltid. Greenies smager bedst, når de lige er lavet, hvor farven også er mest klar og fin, men de kan altså godt holde sig i kæleskabet i en tætlukket beholder i nogle timer, uden at det ødelægger greenien/smoothien.

Grøntsagssmoothie/greenie fyldt med grøntsager og vitaminer

  • En håndfuld spinat
  • En håndfuld broccoli
  • En håndfuld grønkål
  • 1/2 avocado
  • En håndfuld mango skåret i tern
  • En kiwi skåret i tern
  • Saften fra 1 appelsiner
  • Ca. 2 dl. mælk
  • Smag til med sødemiddel (Jeg bruger Perfect Sød fra EASIS, som du kan købe lige her)

Kom alle ingredienserne i din blender (gerne det våde først, så blenderen ikke lider overlast) og blend det hele godt igennem. Jeg smager den efterfølgende til med sødemiddel og topper den med alle mulige lækre frugter som kiwi, mango, granatæble og så selvfølgelig denne super lækre hjemmelavede, honningristede müsli/granola. Brug hvad du har, eller spis den uden noget – den smager dejlig uanset hvad!
Opskriften er til én stor eller to små portioner.

Hvis du kan lide smoothies, er denne greenie med mandelmælk er noget for dig? Eller en sød og sund morgensmoothie.

(Dette indlæg indeholder affiliate links)

   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Klassisk, cremet pesto