Den bedste rabarberkompot uden sukker

rabarberkompot Dette indlæg indeholder affiliate links. I min optik er det først rigtig forår, når de første rabarber begynder at komme frem. Mine forældre har haven fyldt af rabarber, så jeg besøger dem ekstra flittigt om foråret, så jeg kan få en masse af de skønne rabarber med hjem. Jeg bruger rabarber på mange forskellige måder, men det, jeg oftest laver, er nok rabarberkompot, fordi det bare smager vildt dejligt. Jeg spiser det på min skyr om morgenen med denne granola - det er seriøst som at få dessert til morgenmad. Rabarberkompotten er også virkelig skøn på grød.

Rabarberkompot uden sukker

Forberedelsestid: ca. 15 min.
  • 500g. rabarber skåret i små stykker
  • 1 vaniljestang og kornene herfra
  • Smag til med et sødemiddel eller almindelig rørsukker, hvis du hellere vil det. Jeg bruger sødemiddelet Easis Perfect Sød
  • 1/2 dl. vand

Fremgangsmåde - rabarberkompot uden sukker

  1. Fisk kornene ud af din vaniljestang og mas dem i en smule rørsukker - jeg gør også det her, selvom jeg kalder den sukkerfri, da jeg bruger sødemiddel i min grød. Det gør jeg, fordi, at jeg gerne vil undgå, vaniljekornene klumper sammen. Det er derfor kun en lille bitte smule rørsukker - ikke engang en teske.
  2. Kom dernæst dine snittede rabarber, vaniljen, vaniljestangen og dit vand i gryden - hvis du bruger rørsukker, skal det også i nu.
  3. Lad det hele stå og simre ved lav varme.
  4. Når dine rabarber er kogt ud, er din grød færdig.
  5. Smag den til med sødemiddel, hvis du ikke bruger rigtig sukker.
Så nemt er det faktisk at lave rabarberkompot. Det kan sagtens holde sig en lille uges tid i et tætlukket glas i køleskabet. Du kan også tilføje lidt rå lakridspulver til rabarbergrøden, hvis du ønsker en lidt anden smag - det er også virkelig lækkert. Apropos lakrids, så vil du helt sikkert også synes om denne cheesecake med rabarber, lakrids og hvid chokolade, hvis du ligesom jeg er helt tosset med rabarber.