Krydret thaisuppe med kylling og grøntsager

thaisuppe med kylling Den her thaisuppe med kylling er bare mega lækker. Den minder mig om alt det skønne fra Asien og er en dejlig krydret suppe med en masse smagsnuancer. Suppen er lidt stærk, men hvis man ikke er helt så god til stærk mad - eller omvendt slet ikke kan få det stærkt nok, kan man altså sagtens skrue op og ned for mængden af chili, så den bliver mere eller mindre stærk. Jeg serverer den her thaisuppe med kylling sammen med risnudler, fordi jeg godt kan lide, at der lige er lidt mere fylde i suppen, men det bestemmer man jo helt og aldeles selv - den smager i hvert fald skønt uanset hvad.

Thaisuppe med kylling, kokosmælk og grøntsager

Antal: 4 personer Tid: 30 min.
  • 450g. kyllingebryst
  • Evt. 3-4 tsk rød karrypasta for mere smag
  • 1 spsk. olivenolie - kokosolie kan også sagtens bruges
  • 1 rødløg skåret i halve skiver
  • 2-3 fed hvidløg, finthakket (afhænger af størrelsen - 3 hvis de er små)
  • 1 håndfuld champignon, renset og skåret i skiver
  • 2 tsk. citrongræs
  • 2 cm. ingefær, finthakket
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1 rød frisk chili, finthakket (kan undlades)
  • 1 liter vand
  • 1 dåse kokosmælk
  • 2 spsk. fishsauce
  • 1,5 håndfuld cherrytomater skåret i  små skiver
  • 1 rød peberfrugt skåret i tynde mundrette strimler
  • Saften fra 1 lime
  • 1/2 tsk. rørsukker
  • Risnudler (kan undlades)

Pynt

  • 1 rød frisk chili, finthakket (kan undlades)
  • 1 bundt frisk koriander
  • 1 bundt forårsløg, finthakket

Fremgangsmåde

  1. Skær kyllingen ud i mindre stykker og steg den i olie i en varm gryde - hvis du vil have karrypasta i, så kom det i nu og lad det stege sammen med.
  2. Tilsæt rødløg, hvidløg, champignoner og brun det hele godt af
  3. Dernæst tilføjer du citrongræs, ingefær, gurkemeje, frisk rød chili - lad det stege med i nogle få minutter
  4. Kom 1 l. kogende vand, kokosmælk og fiskesauce i gryden - rør rundt og lad det simre i 15 minutter.
  5. Når det har simret tilføjer du tomater, peberfrugt, limesaft og 1 tsk. rørsukker - smag til med salt og peber og eventuelt noget mere af de andre krydderier, hvis du synes, den mangler lidt - lad det simre i ca. 3-5 minutter mere.
  6. Kom de kogte risnudler i suppen, hvis du vil have dem i, og server suppen med hakket koriander, forårsløg og fintsnittet chili.
thaisuppe med kylling