Thailandsk red curry med kylling og grøntsager

red curryThailandsk mad står mit hjerte nær og jeg eksperimenterer rigtig ofte i køkkenet for at ramme de helt rigtige, autentiske thailandske smage. Red curry er en af mine favoritter og selvom min udgave er spicy, så er den altså ikke noget i nærheden af den form for stærkhed, man kan få den med i thailand. Jeg fik serveret en virkelig indbydende red curry på vores rejse i 2018, men den var så stærk, at jeg måtte opgive at spise den - og jeg er altså bestemt ikke sart med stærk mad. Den søde tjener grinte af mig og spurgte om han ikke skulle lave en ny udgave, der var lidt mildere, hvilket jeg pænt takkede ja til. De røde curry pastes de har i Thailand er altså i en helt anden liga end dem, vi kender herhjemme, så hvis du går i et almindelig supermarked og køber din curry, så skal du ikke være nervøs for, at den er vanvittig stærk. Og ellers så husk altid at smag dig frem undervejs, så vi sikrer os, at alle kan spise retten - det er nemlig en udgave, hvor man sagtens kan moderere styrken undervejs og alt efter, hvem, den skal serveres for.

Thailandsk red curry

Antal:4 personer Tid: ca. 30 min.
  • 300 g. kylling skåret i tern
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 3 tsk. rød karry paste
  • 1,5 spsk. fish sauce
  • 1 frisk, rød chili - finthakket
  • 1 dåse kokosmælk - gerne en fed en af slagsen (her synes jeg personligt de økologiske er bedre)
  • 1 tsk. citrongræs, tørret
  • 1 tsk. ingefær, tørret eller frisk
  • 2 tørrede kaffir limeblade (kan købes i asiatiske butikker eller større supermarkeder eks. Kvickly)
  • 1 lime - saften herfra
  • 1 pose wokgrøntsager
  • Salt - smag til
Tilbehør 
  • Jasminris
  • Frisk chili i skiver
  • Lime
  • Peanuts, finthakket
  • Koriander

Fremgangsmåde

  1. Hak kylling i mundrette tern og svits det af i en wok eller stor gryde i den varme olie. Når kyllingen efter nogle minutter har taget farve tilsættes den røde karry og hvidløg - lad det stege med nogle minutter - rør i det engang imellem så det ikke brænder på i gryden eller wokken
  2. Tilsæt citrongræs, ingefær, fish sauce, frisk chili, kokosmælk og de tørrede kaffir limeblade - sæt låg på og lad det simre i ca. 10 min. Smag herefter til med salt og limesaft samt evt. mere af de andre krydderier, hvis du gerne vil have den stærkere eller lignende. Jeg synes, den her er spicy, men uden at være for stærk. Det er jo en smagssag så prøv dig frem
  3. Når du synes, saucen har den smag, du ønsker, tilsætter du wokgrøntsagerne - lad dem simre med i yderligere 10 min. til de er gennemvarme og smag så til igen - smagen kan have ændret sig lidt, når nu væden fra grøntsagerne er kommet i
  4. Kog risene som anvist på posen og server det hele med hakkede peanuts, koriander, frisk lime og et par skiver chili, hvis man gerne lige vil have den ekstra spicy. Du skal ikke spise kaffir limebladene, så dem fisker du bare op lige inde servering.
red curry