Gulerodsmuffins med citronfrostning

gulerodsmuffins Gulerodskage er en af mine personlige favoritter og de her gulerodsmuffins med citronfrostning er bestemt ingen undtagelse! De er en smule julet i smagen, hvilket jeg rigtig godt kan lide og med den friske citronfrostning til smager de virkelig himmelsk. Og så er det mega nemme at kaste sig over, hvis man ikke er så ferm i bageverdenen, eller hvis det bare gerne må gå lidt tjept, hvilket til tider kan være en dejlig ting. De lækre gulerodsmuffins er perfekte til både børn og voksne, da de har en dejlig mild, som jeg vil påstå, at de fleste kan lide. Hvis du gerne vil have dine muffins snorlige og ensartet, så kan jeg med fordel anbefale den her silikoneform fra Cook & Baker, som jeg er meget begejstret for (den er lige pt. nedsat med 50% hos Imerco).

Gulerodsmuffins med citronfrostning

Antal: 10-12 stk. Tid: 1 time.
  • 2 mellemstore gulerødder (ca. 200 g.)
  • 200 g. rørsukker
  • 1 dl. rapsolie
  • 2 mellemstore æg
  • 180 g. hvedemel
  • 1 tsk. natron
  • 2 tsk. kanel
  • 1/2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljesukker el. vaniljeekstrakt
  • 90 g. hasselnødder
Citronfrosting
  • 200 g. flødeost naturel
  • 100 g. flormelis
  • 1 lille tsk. vaniljeekstrakt
  • 100 g. blødt smør
  • Skallen fra 1 økologisk citron

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200º alm. ovn
  2. Riv, rens og skræl gulerødder og hak hasselnødderne groft
  3. Bland alle ingredienserne til kagerne sammen i en skål - kan med fordel gøres på en røremaskine og bland det hele godt sammen under omrøring. Når du har en ensartet dej.
  4. Fordel dejen i muffinsforme - jeg bruger en silikoneform, hvori jeg kommer muffinsformene af papir, så holder de sig virkelig pæne under bagningen og flyder ikke ud.
  5. Bag dine gulerodsmuffins i ca. 20 min. Stik evt. lige en kødnål eller en tandstik i en af kagerne for at se om de er færdige, inden du tager dem ud. Lad de færdige gulerodsmuffins køle af på en bagerist.
  6. Mens muffinsene køler af blander du alle ingredienserne til citronfrostingen sammen i en skål og pisker til en ensartet creme. Kom cremen på køl i 1/2 til 1 time til den er dejlig fast.
  7. Fordel din citronfrosting på dine gulerodsmuffins - det kan enten gøres med en sprøjtepose eller med en ske.
De færdige muffins holder sig friske i et par dage på køl, men jeg tvivler på, at de får lov at stå så længe. Du kan finde flere bud på nemme og lækre kager lige her. gulerodsmuffins