Risotto med rosmarin, sprød parmaskinke og parmesan

risotto Risotto smager fantastisk og denne version er med rosmarin, sprød parmaskinke og parmesan som giver en dejlig cremet og virkelig lækker risotto. Jeg laver ikke risotto særlig ofte (hvilket er en stor fejl), men den her udgave vender jeg altid tilbage til. Hvis du ikke har lavet risotto før, så kan jeg fortælle, at det er ret så nemt (som i virkelig nemt). Man skal lige være vågen, mens risottoen koger, men ellers er det hurtigt lavet og så kan du ellers nyde et verdensklasse måltid derefter - og hvem vil ikke gerne det ;-) Her har du i hvert fald et rigtig godt udgangspunkt for en god risotto med opskriften nedenfor. Velbekomme. :-)

Risotto med rosmarin, sprød parmaskinke og parmesan

Tid: ca. 35 min. Antal: 4 personer
  • 1 skalotteløg, finthakket
  • 1 bladselleri, finthakket
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 2 spsk. frisk rosmarin, finthakket
  • 400 g. gode risottoris
  • 2 hønsebouillonterninger
  • 1 l. vand
  • 20 g. smør
  • 100 g. parmesanost
  • 200 g. parmaskinke
  • Olivenolie

Fremgangsmåde

  1. I en gryde varmer du hønsebouillon op sammen med vandet, så det næsten koger.
  2. Snit så grøntsagerne som angivet ovenfor. Svits det hele på en stor pande i varm olivenolie og tilsæt så risottoris og rosmarin, når løgene er klare. Lad det hele varme med nogel få minutter under omrøring.
  3. Herefter tilføjer du en skefuld hønsebouillon ad gangen - fortsæt denne proces til der ikke er mere bouillon i takt med, at risene suger væsken - du skal røre i det hele tiden og det er vigtigt, det ikke koger for voldsomt, så risene ikke bliver bløde indeni.
  4. Efter ca. 30 min. er risene færdige. Hvis de stadig er for hårde, når væsken er væk, kan du tilsætte lidt vand. Smag på dem løbende, så du har en idé om, hvornår de er færdige – de skal være bløde, men med lidt bid i.
  5. Steg parmaskinken på en tør pande i mellemtiden
  6. Tag så risottoen af varmen og tilsæt smør og revet parmesan. Rør rundt i risottoen. Server med sprød parmaskinke og lidt parmesan og rosmarin til drys.
Hvis du ligesom jeg også er vild med risotto, så er den her udgave med svampe og bacon helt sikkert også noget for dig. risotto