Luksus tarteletter med kylling og friske asparges

tarteletter Tarteletter er sådan en ret, alle kan lide. Jeg har i hvert fald aldrig mødt nogen, der ikke kunne lide tarteletter. Og med god grund. Den her udgave af tarteletter en i min optik lidt mere luksus, fordi jeg har brugt friske, grønne asparges og ærter i saucen, som giver det lidt mere bid end de almindelige og lidt kedelige hvide asparges fra dåse. Jeg lavede den her ret i forbindelse med en påskemenu, hvor den her klassiske citronfromage også var på menuen. Retten passer nemlig perfekt til påske, så hvis du selv skal holde en påskefrokost, vil jeg da klart anbefale dig at lave de her lækre tarteletter - enten som forret eller hovedret.

Tarteletter med kylling og friske asparges

Tid: 40 min. Antal: 4 personer
  • 450 g. kyllingebrystfileter
  • 8 dl. kogende vand
  • 1 bouillonterning med høns
  • 2 laurbærblade
  • 1 tsk. salt
  • 1 dåse hvide asparges
  • 1 dl. af aspargesvandet
  • 1 bundt grønne asparges
  • 90 g. frosne ærter
  • 50 g. smør
  • 4 spsk. mel
  • 3-3,5 dl. sødmælk (afhænger af, hvor tyk du ønsker din sauce)
  • 1 tsk. citronsaft
  • Salt og friskkværnet peber
  • 2 pakker tarteletter
  • Pynt med persille

Fremgangsmåde

  1. Kog kylling i en gryde med bouillon, vand, laurbærblade og salt. Kog det i ca. 20 min. til det er mørt. Tag så kødet op på et skærebræt og skil det fra hinanden med to gafler. Si væsken, så du kun har bouillon tilbage – du skal bruge 4 dl. til saucen.
  2. Gem 1 dl. af vandet fra de hvide asparges og hæld resten fra. Skyl de grønne, friske asparges, skær bunden af og skær dem ud i mindre stykker. Hæld dem over med kogende vand og lad dem ligge i vandet i ca. 7 min.
  3. Smelt smør i en gryde og pisk melet i. Tilsæt hønsebouillon, aspargesvand og mælk under konstant piskning lidt ad gangen. Lad saucen koge op under omrøring - det tager få minutter.
  4. Kom så kyllingekød, ærter og de grønne samt hvide asparges i saucen. Smag til med citron, salt og peber.
  5. Lun tarteletterne i ovnen i få minutter. Server med fyld og drys med persille.