Asiatiske fiskefrikadeller

img_8131 Efter min rejse til Thailand blev min kærlighed til asiatisk mad virkelig forstærket. De her asiatiske fiskefrikadeller er inspireret af noget lignende, vi fik I Thailand og de smager såååå godt! Jeg har næsten altid fiskefars i køleskabet, da det er så nemt til en hurtig frokost eller nem aftensmad. De her asiatiske fiskefrikadeller er mere en aftenting, hvor de bliver serveret varme, men de kan også sagtens spises kolde til frokost. Nu er jeg jo kæmpe fan af koriander, men det ved jeg også, at der er rigtig mange af jer, der ikke er... Så er du en af dem, der ikke lige deler begejstringen med mig, så kan du altså godt udskifte korender med eksempelvis mynte eller thai basilikum - eller helt undlade de friske krydderurter, selvom jeg nu synes, at de er bedst med det i. Citrongræs kan for øvrigt være lidt svært at få fat i, så du skal nok lige i et lidt større supermarked for at skaffe det. Men det er en af mine yndlingskrydderier i det asiatiske køkken, da det bare giver sådan en dejlig frisk smag.

Asiatiske fiskefrikadeller

Forberedelsestid: 20 min. Antal: ca. 12 stk. (4. personer - er I kun én - to, kan I med fordel halvere opskriften)
  • 800 g. fiskefars
  • 2 tsk. tørret citrongræs
  • Revet ingefær, 6 cm. stilk
  • 1 bundt frisk koriander (ca. 20 g.)
  • 1 frisk rød chili, finthakket
  • 1,5 tsk. salt
  • Olivenolie til stegning

Fremgangsmåde

  1. Kom fiskefars i en skål og bland den med salt, finthakket koriander, chili og revet ingefær.
  2. Varm en pande med olivenolie og form de asiatiske fiskefrikadeller med en ske og placer dem på den varme pande - steg dem til de er gyldne på hver side og læg dem til side. Gør dette til al farsen er brugt op.
  3. Server de asiatiske fiskefrikadeller med en frisk salat og frisk lime - du kan finde flere forskellige bud på lækkert tilbehør lige her.
asiatiske fiskefrikadeller