Kransekage til nytår

kransekage Sådan så det ud, da jeg første gang begav mig ud i at lave kransekage. Jeg har altid troet, at det var enormt svært at lave kransekage, men det vil jeg så godt lige sige, at det var det bestemt ikke. Jeg er i hvert fald helt og aldeles færdig med at købe kransekage, når det er så nemt at lave selv. Og så smager det enormt godt og er meget mere fugtigt i konsistensen, når man selv laver det, hvilket er et stort plus for mig, da jeg ofte synes, at kransekage kan blive en smule tørt. Hvis du vil imponere til nytårsfesten, så får du min nemme opskrift lige her!

Kransekage

Forberedelsestid: 30 min. Antal: 6-8 personer
 • 400 g. Koldt, rå marcipan
 • 80 g. flormelis
 • 1 æggehvide, let pisket

Glasur

 • 2 spsk. æggehvide
 • 1 dl. flormelis

Fremgangsmåde

 1. Pisk æggehviden let til den skummer
 2. Riv marcipanen groft
 3. På et rent køkkenbord ælter du marcipan sammen med flormelis
 4. Tilsæt så den piskede æggehvide og ælt det hele godt sammen til en ensartet masse
 5. Del dejen i fire lige store kugler og form så fire stænger, der har en trekantet form. Placer dem på et stykke bagepapir og bag dem i en forvarmet ovn ved 220º alm. ovn., hvor du har en plade placeret under den bageplade, hvor din kransekage står, så de ikke bliver for mørke i bunden. De skal nu bage i ca. 10-12 min. eller til de er let gyldne - hold øje med dem!
 6. Når de er bagt lader du dem køle af på en rist.
 7. Du kan nu vælge at smelte lidt chokolade ligesom jeg og dyppe enderne i. Ellers er det blot tilbage at røre en glasur og komme den i et cornette - se en video over, hvordan du former et cornette, hvis du ikke har gjort det før.
 8. Lav så flotte og sirlige snirkler på din kransekage. Når glasuren er tør er de klar til servering.
TIP: Hvis du ikke er helt tryg ved et sprøjte med et cornette, så kan du faktisk købe glasur, der er færdiglavet, som du nemt kan sprøjte på - jeg tror det er Dr. Oetker, der har lavet noget. Skal din kransekage ikke spises med det samme, kan du med fordel fryse dem ned - i så fald skal du blot vente med at pynte dem. kransekage