Grønkålssalat med and, rødkål og appelsin

img_6652 And er sådan en skøn spise i juletiden, og hvis du ligesom jeg også hurtigt kan få nok af den fede julemad, så passer and altså også rigtig godt i salater - især i kombination med grønkål, som virkelig er en af mine favoritter i vintermånederne. Du kan enten vælge at bruge frisklavet andekød eller bruge rester fra dagen i forvejen til den her grønkålssalat. I min grønkålssalat brugte jeg koldt andekød fra dagen i forvejen, men jeg foretrækker altså helt varmt og frisklavet kød i salaten, der stadig er dejlig sprødt. Men begge versioner smager skønt, så brug endelig, hvad du har. Du kan også skifte andekødet ud med flæskesteg, eller helt undlade kød i salaten; det er faktisk også næsten den her salat (minus andekødet), jeg serverer til juleaften hos min familie - i den udgave er der også tilsat tranebær og lidt balsamico, hvilket du selvfølgelig også kan gøre i denne.

Grønkålssalat med and, rødkål og appelsin

Forberedelsestid: 1 time såfremt du ikke bruger rester fra en and Antal: 4 personer
  • 2 andebryster
  • 1-2 håndfulde grønkål, hakket
  • 1/4 rødkål, fintsnittet
  • Kerner fra ca. 1/2 granatæble
  • 1 håndfuld hakkede mandler
  • 1 appelsin skåret i fine tern

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 180º alm. ovn
  2. Rens andebrysterne og gnid dem med salt - kom dem i et lille ildfast fad og ind i den varme ovn i ca. 40-50 min. - hvis brysterne ikke er sprøde nok, kan du give dem nogle få minutter på grill inden de tages ud af ovnen.
  3. I mellemtiden laver du salaten
  4. Riv det varme andekød fra hinanden med en gaffel og fordel det i salaten
img_6654