Flæskestegssandwich og fuldkornsburgerboller af den bedste slags

flæskestegssandwich Jeg er normalt ikke til flæskestegssandwich, da jeg synes, det kan være en ret snasket affære, men hold nu op, hvor var den her lækker. Altså det er ikke for at prale, men ej, hvor var den god. De friske elementer i burgeren gjorde virkelig, at den ellers snaskede flæskestegssandwich lige blev det mere delikat og knap så tung, som de ellers kan være. Du får i hvert fald opskriften lige her, så kan du selv bedømme, om jeg har ret. ;-)

Burgerboller

Forberedelsestid: ca. 1 time og 40 min. Antal: 10 stk.
  • 50g. gær
  • 4 dl. lunken vand
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. honning
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 æg
  • 100 g. grahamsmel
  • 100 g. fuldkornshvedemel
  • 450-500 g. alm. hvedemel

Flæskestegssandwich

Forberedelsestid: 10 min. Antal: 4 personer
  • 8 skiver flæskesteg - evt. fra en rest af julemaden
  • Mayonnaise
  • Abrikosmarmelade
  • Dijonsennep
  • 1 stort æble skåret i skiver
  • Frisk rødkål, fintsnittet
  • Syltet rødkål
  • Krølsalat eller en lignende salattype
  • 1 stort rødløg skåret i skiver

Fremgangsmåde

  1. Udblød gær i det lunkne vand. Kom dernæst honning, salt, olie og æg i dejen og rør rundt. Tilsæt grahamsmel og fuldkornshvedemel - rør igen til en ensartet dej. Kom så hvedemel i dejen lidt ad gangen - start med de 400-450 og stop, hvis du synes, dejen virker mættet (jeg synes det afhænger af meltypen, hvor meget den skal have).
  2. Ælt dejen godt sammen på bordet til den er smidig. Kom den tilbage i skålen med et klæde over og lad den hæve 1 time.
  3. Når dejen har hævet former du ca. 10 boller, lægger dem på en bageplade beklædt med bagepapir - lad dem hæve 15 min. Pensle dem med et sammenpisket æg og drys med sesamfrø.
  4. Bag dem i en forvarmet ovn ved 200º alm. ovn i 15-20 min. Bollerne må gerne tage godt med farve.
  5. Smør bollerne med mayonnaise, abrikosmarmelade og dijonsennep - blot lidt i hver burger. Kom så salat, rødløg, frisk rødkål, syltet rødkål, æble og ca. 1-2 skiver flæskesteg i hver burger - spis dem straks (det ville nu også være imponerende, hvis ud kunne lade være).
P.S. Har du ikke lavet flæskestegen i forvejen, kan du købe en lille steg. Salte den godt og sørge for, at den er ridset. Fordel ca. 4 laurbærblade ned mellem sværene rundt omkring på stegen og kom den i et ildfast fad. Steg den i ovnen ved 200º i 1-1,5 time. afhængigt af størrelsen på din steg. Du kan finde mere inspiration til aftensmaden lige her. flæskestegssandwich