Pumpkin spice latte - den perfekte efterårskaffe

img_6273Hvis du endnu ikke har smagt pumpkin spice latte, så skal du helt sikkert se at komme i gang! Den skønne blanding er et amerikansk påfund, som du helt sikkert kan få fingrene i hos Starbucks om efteråret, og det smager vanvittig godt! Og så er det faktisk rigtig nemt at lave sin egen blanding. En pumpkin spice latte smager krydret, sødt af græskar og dejlig fyldigt i smagen. Når man køber kaffen ude er det mange steder blot et krydderi, der aldrig har set synet af ægte græskar, men græskarret giver virkelig en dejlig fylde og sødme til kaffen, som jeg enormt godt kan lide. Og det her er selvfølgelig ikke en kaffe, man nødvendigvis skal drikke hver dag, men engang imellem er det altså virkelig bare lækkert med lidt andet; min almindelige hverdagskaffe med lidt skummet minimælk kan i hvert fald slet ikke måle sig med den her sag.

Pumpkin spice - selve krydderiet

Forberedelsestid: 25 min. (når først græskarpureen er lavet og færdig, tager det ikke længere tid at lave end en normal kaffe) Antal: 1 stort glas pumpkin spice krydderi
  • 500 g. hokkaido græskar, skrællet og skåret i skiver
  • 1 dl. vand
  • 2,5 tsk. kanel - gerne ægte kanel
  • 1 tsk. frisk ingefær, skrællet og skåret i skiver
  • 1/4 tsk. knust nelliker
  • 1 tsk. knust muskatnød
  • 1/2 kardemomme
  • 1 tsk. vaniljeekstrakt el. vaniljepulver
  • 2 spsk. muscovadosukker el. brun farin

Pumpkin spice latte

  • 1 stort glas friskbrygget, stærk kaffe
  • 1 spsk. pumpkin spice krydderi
  • 1/2 dl. skummet sødmælk eller pisket flødeskum  - der kan også anvendes mælk med en lavere fedtprocent, men det her smager bedst ;-)

Fremgangsmåde

  1. Skræl græskaret og skær det i mindre stykker - gør det samme med din ingefær, som nemmest skrælles med en ske
  2. Kom begge dele i en stor gryde med 1 dl. vand og lad det koge op under låg i ca. 15-20 min. til det er mørt
  3. Hæld så vandet fra og blend til en fin puré med en stavblender
  4. Tilsæt krydderierne og rør sukkeret ud i den varme puré, så det smelter - kom dit pumpkin spice krydderi i et tætlukket glas og opbevar det på køl, når det ikke skal bruges.
  5. Til selve kaffen brygger du en kop kaffe - jeg tager udgangspunkt i et stort glas som på billedet.
  6. Skum mælk eller pisk fløden til skum alt efter, hvad du vælger at bruge. Har du ikke en mælkeskummer, kan du skumme mælket i en lille gryde med et piskeris ved at varme det, mens du pisker - det tager lidt tid. Du kan også blot anvende varm mælk til kaffen
  7. Rør 1 spsk. pumpkin spice krydderi ud i den varme kaffe og tilsæt så den skummede mælk/fløde - og så er du faktisk færdig med din pumpkin spice latte!
Måske du også vil kunne lide den her iskaffe?