Spinatpandekager med kylling

spinatpandekager Spinatpandekager er et godt alternativ til almindelige madpandekager, fordi de indeholder mere grønt. Denne udgave indeholder desuden også fuldkorn, så de mætter i længere tid. Du kan fylde dem med alt muligt lækkert, men jeg foretrækker personligt en simpel version med kylling, en krydret dressing og lidt grønt. Jeg har estimeret med to pandekager pr. mand, hvis man er fire, og det synes jeg passer fint, men er man meget sultne, så lav en dobbeltportion.

Spinatpandekager

  Forberedelsestid: 30 min. Antal: 4 personer.
  • 85 g. frisk spinat
  • 2 store æg el. 3 små
  • 4 dl. mælk
  • 50 g. grahamsmel
  • 100 g. hvedemel
  • 1/2 tsk. salt
  • Smør til stegning

Tilbehør

  • 4 kyllingebrystfileter skåret i skiver
  • Salat el. spinatblade
  • 1 agurk
  • 1 peberfrugt
  • Evt. ærteskud, revet rødbede el. lignende

Dressing

  • 1/2 bøtte creme fraiche
  • 1 lille bundt hakket purløg
  • 1 hvidløg, presset
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Rør først dressingen sammen, så den kan trække - smag den til med salt og peber.
  2. Blend alle ingredienserne til dine spinatpandekager sammen i en blender
  3. Smelt smør på en pande og bag pandekagerne en ad gangen - der bliver ca. 8 stk.
  4. Steg kyllingen på en pande og krydr med salt og peber.
  5. Når alle pandekagerne er færdige og kyllingen gennemstegt, fyldes de med grøntsager, kylling og dressing.
Du kan også fylde dine spinatpandekager med falafel - det tror jeg ville være vildt lækkert! spinatpandekager