Bagt pasta med kylling, bacon og grøntsager

img_4973 Mmmh bagt pasta er virkelig en lækker sag, som også er kanon hurtigt at bikse sammen - og så er det sådan en ret, som de fleste kan lide. Denne udgave er med kylling, bacon og lidt forskelligt grønt, som bestemt ikke gør retten dårligere. Er man ikke til bacon, så kan det sagtens undlades eller udskiftes med kalkunbacon. Jeg serverede desuden en stor grøn salat til retten, så der på den måde var lidt friskt, grønt til, som dermed også kunne give et sprødt indslag til den bagte pasta.

Bagt pasta med kylling, bacon og grøntsager (4 personer)

Forberedelsestid: ca. 20 min. Ovntid: ca. 10 min.
  • 300g. god bacon i tern
  • 2 løg, fintsnittet
  • 2 fed hvidløg, fintsnittet
  • 1/2 squash, revet
  • 4 brune champignoner skåret i grove skiver
  • 400g. kyllingebryst, snittet i mundrette stykker
  • 500g. hakket tomater
  • 1 tsk. tørret basilikum
  • 1 tsk. tørret oregano
  • 1 dl. madlavningsfløde
  • Salt og peber
  • 100g. revet mozzarella til gratinering
  • Persille til drys
  • 300g. fuldkornspasta - jeg brugte penne

Fremgangsmåde

  1. Kog pasta i vand med lidt olivenolie og salt til det er færdigt
  2. Snit grøntsager og kyllingekød som angivet
  3. Brun bacon på en stor pande uden fedtstof ved middel varme - når det er færdigt lægger du det på en tallerken med køkkenrulle
  4. Brun løg på panden - når det er gjort tilsætter du de resterende grøntsager og kyllingekød - brun det hele af
  5. Tilsæt oregano, basilikum, bacon, hakket tomat og madlavningsfløde
  6. Smag til med salt og peber og lad det stå fem min. og koge op
  7. Tænd i mellemtiden ovnen på 200º alm. ovn
  8. Bland pasta sammen med fyldet på panden og rør det godt rundt
  9. Fordel det i et ildfast ved og drys med mozzarella
  10. Bag det i ovnen i ca. 10 min.
  11. Drys med hakket persille og server den bagte pasta
img_4974