
Spidskålssalat er en af de mest simple ting, men det smager bare så godt! I den her variant valgte jeg et lilla spidskål, fordi de simpelthen bare er så smukke. Især i kombination med de røde æbler, som A. og jeg plukkede den anden dag. Selvom der ikke er mange ingredienser i salaten, så mætter den og er et rigtig godt tilbehør til mange forskellige slags retter.
Spidskålssalat med æble og granatæble
Forberedelsestid: ca. 10 min.
Antal: 4-6 personer
- 1/2 lilla spidskål - et almindeligt grønt spidskål kan også bruges
- 3 søde æbler - gerne nogle sprøde af slagsen
- 1 håndfuld granatæblekerner
- ca. 2 spsk. balsamico
- 1-2 håndfulde hakkede saltmandler - Du kan finde opskriften på saltmandler lige her.
Fremgangsmåde
- Forbered saltmandler
- Snit spidskål og æbler fint i tynde skiver
- Udhul et granatæble, så du får kernerne ud
- Bland spidskål, granatæblekerner og æble sammen i en stor skål
- Vend et par skefulde balsamico i - jeg bruger en med smag af hasselnød
- Drys med saltmandler og server salaten
Jeg serverede de her lækre
kyllingefrikadeller til, og det var en helt perfekt kombination!