Lilla spidskålssalat med sprøde æbler, granatæble og saltmandler

spidskålssalat Spidskålssalat er en af de mest simple ting, men det smager bare så godt! I den her variant valgte jeg et lilla spidskål, fordi de simpelthen bare er så smukke. Især i kombination med de røde æbler, som A. og jeg plukkede den anden dag. Selvom der ikke er mange ingredienser i salaten, så mætter den og er et rigtig godt tilbehør til mange forskellige slags retter.

Spidskålssalat med æble og granatæble (4-6 personer)

Forberedelsestid: ca. 10 min.
  • 1/2 lilla spidskål - et almindeligt grønt spidskål kan også bruges
  • 3 søde æbler - gerne nogle sprøde af slagsen
  • 1 håndfuld granatæblekerner
  • ca. 2 spsk. balsamico
  • 1-2 håndfulde hakkede saltmandler - Du kan finde opskriften på saltmandler lige her.

Fremgangsmåde

  1. Forbered saltmandler
  2. Snit spidskål og æbler fint i tynde skiver
  3. Udhul et granatæble, så du får kernerne ud
  4. Bland spidskål, granatæblekerner og æble sammen i en stor skål
  5. Vend et par skefulde balsamico i - jeg bruger en med smag af hasselnød
  6. Drys med saltmandler og server salaten
Jeg serverede de her lækre kyllingefrikadeller til, og det var en helt perfekt kombination! spidskålssalat