Blommetærte med marcipan og kanel

blommetærte Sensommeren byder på en væld af skønne frugter og bær, og blommer er en af de skønne sager, der er helt fantastiske her i august. Og så kan man jo passende bage en blommetærte, hvis man ikke lige ved, hvad man skal gøre af alle de skønne frugter. Har man ikke blommer, så kan man også bage tærten med æbler, bær eller andre frugter - den smager skønt uanset!

Blommetærte med marcipan og kanel (8-10 personer

Forberedelsestid: ca. 15 min. Ovntid: ca. 30 min.

Bund

  • 170 g. blødt smør
  • 100 g. hvedemel
  • 70 g. fuldkorns hvedemel
  • 120 g. rørsukker
  • 1,5 dl. finvalsede havregryn

Fyld

  • 3 mellemstore æg
  • 50 g. rørsukker
  • 2,5 dl. creme fraiche 18%
  • 100 g. marcipan skåret i mindre tern
  • ca. 10 blommer
  • 2 tsk. kanel
  • 1 spsk. smør
  • 2 spsk. sukker
  • 1 håndfuld mandler, groft hakket

Tilbehør

  • Creme fraiche 18%

Fremgangsmåde

  1. Kom alle ingredienserne til dejen i en skål og samle det med fingrene. Mas dejen ud i en tærteform og stil den til side.
  2. I en skål blander du æg, rørsukker, creme fraiche og marcipan - pisk det sammen med en gaffel, så du har en ensartet masse
  3. Hæld massen udover dejen i tærteformen og stil det på køl
  4. Tænd ovnen på 180º alm. ovn
  5. Halvere blommer, smelt smør, kanel og sukker på en pande og placer blommerne med den bløde side nedad på panden - lad det stege i ca. 4 min.
  6. Fordel de halverede blommer i tærteformen med den bløde side nedad. Hæld derefter kanel, smør og sukkerlagen over tærten. Drys med de hakkede mandler
  7. Bag den i ovnen i ca. 30 min eller til den er gylden - en tærtedej som denne skal gerne tage lidt farve.
  8. Server med creme fraiche
  blommetærte