Sunde bananmuffins med chokolade og peanutbutter

sunde bananmuffins Kage behøver ikke at være fyldt med sukker for at smage godt. De her sunde bananmuffins med chokolade og peanutbutter er et rigtig godt eksempel på, hvordan man ret enkelt kan lave en lækker kage uden brug af raffineret sukker. Kagen indeholder nemlig kun sødme i form af modne bananer og dadler, hvilket er mere end rigeligt til at give kagen den søde smag. Derfor er det her også en muffin, du sagtens kan spise med god samvittighed. De sunde bananmuffins fungerer også rigtig godt som en sød eftermiddagssnack i en madpakke, da de faktisk mætter forholdsvis meget.

Sunde bananmuffins med chokolade og peanutbutter (8. stk)

Tid: ca. 30 min.
  • 100 g. hasselnødder malet til fint mel (kan erstattes med mandler)
  • 50 g. havregryn malet til fint mel
  • 2 meget modne bananer
  • 1 spsk. peanutbutter
  • 1 spsk. kokosolie
  • 1 tsk. bagepulver
  • 3 dadler uden sten (kan erstattes med lidt sødemiddel)
  • 3 æg
  • 50 g. hakket mørkt chokolade (70% eller derover) - her kan du anvende sukkerfri chokolade

Fremgangsmåde

  1. Blend hasselnødder og havregryn til fint mel i en minihakker - kom det i en skål
  2. Tilsæt så bagepulver til blandingen
  3. Kom dernæst bananer, dadler, peanutbutter og kokosolie i minihakkeren og kør det til en fin masse
  4. Tilsæt den flydende masse til nødde- og havremelet og rør det godt sammen
  5. Tilsæt så æg og rør til en ensartet masse
  6. Hak chokoladen fint og rør den i blandingen
  7. Tænd ovnen på 175º alm. ovn
  8. Fordel banankagemassen i 8 muffinforme
  9. Bag dem midt i ovnen i ca. 20-25 min. De er færdige, når de er gyldne på toppen
Lad kagerne køle af og server dem som de er. Alternativt kan du røre en glasur af kakaopulver, flormelis og vand, som du fordeler over kagerne. Opbevar de sunde bananmuffins i en tætlukket pose. sunde bananmuffins