Sød tomatsuppe med bagte grøntsager og creme fraiche

tomatsuppe Det omskiftelige vejr har gjort mig sådan lidt sommerforkølet, så da jeg den anden dag også begyndte at få ondt i halsen var det eneste, jeg havde lyst til, suppe! Den her tomatsuppe med bagte grøntsager smager vidunderligt og er den suppe, jeg altid tryller frem, når det skal gå hurtigt og samtidig være lækkert. Hvis du ikke synes, at der er mad nok i sådan en suppe, så kan du med fordel servere et groft brød til, lidt fuldkornspasta eller stegt kylling. Det har jeg ofte gjort, hvis suppen skulle mætte lidt mere, eller hvis vi var flere end blot A. og jeg, der skulle spise med. Det er også derfor, at suppen kan række fra alt til 2-4 personer alt efter, om man serverer noget  tilbehør til eller ej.

Tomatsuppe med bagte grøntsager (2-4 personer)

  • 2 rødløg, groft hakket ud i tern
  • 3 fed hvidløg, groft snittet
  • 4 snackpeber, groft hakket ud i tern
  • 4 søde og modne tomater (ca. 500g)
  • 1 spsk. tørret timian
  • 2 spsk. olivenolie
  • Salt og peber
  • 1 håndfuld persille, skyllet
  • 1-1,5 dl. vand el. grøntsagsboullion

Fremgangsmåde

  1. Tag bagepladen ud af ovnen og tænd den på 200º alm. ovn
  2. Beklæd bagepladen med bagepapir
  3. Rens og snit alle grøntsager groft
  4. Kom grøntsagerne ud på bagepladen med bagepapir og kom olie samt salt og peber over dem - vend det hele godt sammen
  5. Kom grøntsagerne i ovnen i ca. 60 minutter og rør gerne i dem undervejs
  6. Når grøntsagerne er bagt kommer du dem i en gryde, tilsætter væske og persille og blender det hele godt sammen - jeg bruger en stavblender
  7. Når suppen har den ønskede konsistens, koger du den op i gryden
  8. Smag til med salt og peber
  9. Server suppen med en spiseskefuld creme fraiche
tomatsuppe