Boganbefaling: Glimmer-reglen og tjenerinder

Boganbefaling: Glimmer-reglen og tjenerinder

Som noget nyt er jeg begyndt at høre lydbøger, hvilket jeg faktisk er blevet rigtig glad for! Jeg lytter til lydbøgerne på Mofibo, hvor de er gratis den første måned - derefter koster et medlemskab 129kr. månedligt, hvilket jeg egentligt synes er okay, hvis man sammenligner med, hvad det koster at købe bøger. Derudover er Mofibo utrolig brugervenligt, og jeg er imponeret over det store udvalg af bøger - især i forhold til engelsk litteratur, som er det, jeg læser mest. Nedenfor har jeg listet to af de bøger op, jeg har lyttet til den sidste uge, og som jeg gerne vil give en anbefaling med på vejen.

Papmaché-reglen

Den første bog, jeg gerne vil anbefale, er Papmaché-reglen er Hella Joofs hjertevarme, humoristiske og interessante syn på, hvordan man lærer at forstå alle de, som hun selv skriver, ''glimrende leveregler fra livets lovsamling''. Bogen bliver på Mofibo oplæst af Hella selv, hvilket jeg personligt synes, er en virkelig fin detalje, og jeg kan kun anbefale alle ar læse/lytte til bogen, som, udover at være morsom, også virkelig har sat nogle tanker i gang hos mig - især ''glimmer-reglen'', som Hella introducerer er ret fantastisk og handler i alt sin enkelthed om, at vi skal lære at være mere taknemmelige, drysse glimmer på tilværelsen og huske på de gode oplevelser.

The Handmaid's Tale

Den anden bog, jeg gerne vil anbefale, er The Handmaid's Tale, som er en bog skrevet af Margaret Atwood. Bogen handler om et dystopisk og religiøst samfund, hvor hovedpersonen lever som tjenerinde hos en familie, hvilket vil sige, at hendes fornemste opgave er at fungere som rugemor for familien. Her lever hun en tilværelse i konstant frygt, uvidenhed og undertrykkelse. Det er en roman, der også er lavet til tv-serie hos HBO, som du forøvrigt bør se, hvis du ikke allerede har gjort det. Jeg synes, du skal læse (lytte til) romanen, hvis du ligesom jeg godt kan lide de lidt anderledes fortællinger, der ikke nødvendigvis kan regnes ud efter de første kapitler.