Japanske Azumi: knivskarp kvalitet til en fair pris

De absolut bedste bananmuffins med chokolade

Bananmuffins med chokoladeHvis du ikke allerede ved det, så er det total forbudt at smide de brune bananer ud. De brune bananer er nemlig de absolut bedste, hvis man altså ved, hvad man skal bruge dem til. Jeg bruger de overmodne bananer i smoothies og bagværk – de er fantastiske i kager som eksempelvis de her bananmuffins med chokolade, som jeg personligt synes er de bedste bananmuffins, jeg selv har smagt – og jeg har altså spist en pæn andel gennem tiden.

Jeg bruger blandt andet mine overmodne bananer til bananbrød, banankage med chokoladeganache, banansmoothie med passionsfrugt eller de her sundere bananmuffins – mulighederne er altså mange, og det er nu derfor helt slut med at smide de overmodne bananer i skraldespanden 😉

Opskriften på de bedste bananmuffins med chokolade er kanon simpel, og jeg tænker der er mange, som allerede har det meste af de råvarer, som skal bruges, i skabe og skuffer – det havde jeg i hvert fald. De er super svampede og luftige i konsistensen. Jeg miksede dem sammen i en hurtig vending med Olivia ved siden af – de er nemlig virkelig nemme at lave, hvis det bare lige skal gå hurtigt. Jeg planlægger faktisk også at bage dem til Olivias barnedåb og pynte dem med chokoladeganache – min opskrift på chokoladeganache finder du her.

Bananmuffins med chokolade

Tid: 30 min.

Antal: 12 stk.

 • 120 g. blødt smør
 • 100 g. rørsukker
 • 2 æg
 • 2 meget modne bananer
 • 1 tsk. vaniljepulver eller 1/2 stang vanilje – kornene herfra
 • 1 tsk. bagepulver
 • 120 g. hvedemel
 • 100 g. mørk chokolade

Fremgangsmåde

 1. Mos bananerne med en gaffel
 2. I en skål pisker du smør med sukker. Tilsæt æg, bananer, vanilje og bagepulver – pisk sammen.
 3. Sigt mel i dejen og vend den sammen med en dejskraber. Hak chokoladen og vend den i dejen.
 4. Hæld muffinsene i en bageform – jeg bruger en silikoneform med huller til muffins, så de bedre holder formen og ikke flyder ud.
 5. Bag dine bananmuffins med chokolade i en forvarmet ovn ved 180° i ca. 20 min. til de er gyldne på toppen.
 6. Køl de færdige bananmuffins af på en bagerist.
 7. Hvis du vil pynte dem med chokoladeganache skal du vente med at gøre det til dine bananmuffins er helt afkølede. Herefter laver du ganachen som beskrevet i opskriften ovenfor (se link) – du kan enten smøre den på dine muffins eller sprøjte dem flot op med en sprøjtepose og en tyl.

Bananmuffins med chokolade

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Japanske Azumi: knivskarp kvalitet til en fair pris