Stegt torsk med blomkålspuré, hasselnødder og nye kartofler

Japanske Azumi: knivskarp kvalitet til en fair pris

kniveAnnonce for CIBUMIC

Jeg er ikke ekspert, når det kommer til knive, men når man ligesom jeg er glad for at gå i køkkenet, så findes der intet værre end en sløv kniv, når der skal kokkereres. Azumi-knivserien er derimod en af de knive, jeg personligt meget gerne vil have med i køkkenet. Den flotte knivserie af japanske kokkeknive stammer fra en traditionel japansk smed, der har flere generationers erfaring. Knivbladet på Azumi-knivserien er fremstillet af 37 lag damaskusstål og er efterfølgende smedet i den flotte Tsuchime-stilart, som gør det svært for fødevarer at klæbe sig fast til klingen – foruden at det selvfølgelig giver en unik kniv med meget smukke detaljer.

Japanske kokkeknive har ry for at være nogle af verdens skarpeste og bedste knive. Jeg har aldrig selv arbejdet med japanske knive før nu, så jeg var lidt spændt på at teste, om jeg nu ville være enig i denne påstand. Derfor har jeg testet en universalkniv samt en 16 cm. kokkekniv fra Azumiserien. På CIBUMIC sælges en lang række af japanske kokkeknive med forskellige stilarter, men den her kniv synes jeg virkelig har et smukt design.

Efter at have testet de to knive i køkkenet i en uges tid er jeg virkelig imponeret. Især kokkekniven på 16 cm. er en fryd at arbejde med. Jeg synes især det kan være vanskeligt at afpudse kød, hvis ens kniv ikke er skarp nok, men her gjorde den 16 cm. kniv et perfekt stykke arbejde. Der er ingen tvivl om, at knivene er ekstremt skarpe, hvilket jeg personligt synes er en kæmpe fordel, fordi det jo gør dem nemmere at arbejde med – det betyder dog også, at man lige skal være lidt varsom, når man snitter derud af.

Jeg er vild med det super rustikke look, knivene har. Skæftet på knivene er lavet af ibenholt og ligger virkelig godt i hånden. Vores knive hænger på en knivmagnet og de to nye Azumiknive til samlingen tager sig meget smukt ud.

En ekstra bonus er også, at knivene er virkelig nemme at rengøre – blandt andet fordi, at fødevarerne stort set ikke hænger fast på knivbladet. Jeg håber at de lækre knive kan lokke A. lidt oftere i køkkenet – omend ikke andet så for at gøre dem rent. 😉

Du kan læse mere om Azumi-knivserien og finde priser lige her. Med koden simone-rabat-10 får du desuden 10% rabat – dette gælder alt på hjemmesiden.

Sådan får du nyt liv i de gamle knive

Til slut i indlægget vil jeg lige komme med et hurtigt tip til de af jer, der ligesom mig har en del gamle knive liggende, som godt kunne trænge til en kærlig hånd.

Foruden knivene modtog jeg nemlig også et strygestål fra CIBUMIC. Jeg har af gode grunde ikke fået brugt mit strygestål til at slibe mine nye knive, men sættet er glimrende til de ældre knive, der trænger til lidt nyt liv. Det kan være en nem behjælpelig og nem løsning, hvis du har en dyr kniv, der er blevet sløv, som de jo desværre gør med årene. En kniv kan nemlig sagtens holde i rigtig mange år, hvis man blot tilfører den lidt kærlighed i ny og næ. Alle Azumi-køkkenknive købt af private hos CIBUMIC har desuden 1 års skarphedsgaranti.

knive

2 kommentarer

 • De er simpelthen så fine de knive! Jeg har luret på dem et par uger nu, så det er perfekt med en anbefaling her 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Simone Thrane Nielsen

   De er nemlig virkelig fine! Jeg har mange dyre knive, men det er klar dem her, jeg rækker ud efter i knivblokken nu – især kokkekniven på 16 cm. er genial.:-D

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stegt torsk med blomkålspuré, hasselnødder og nye kartofler