En måned gammel

Gulerodslagkage med flødeostcreme

gulerodslagkage

Gulerodskage er en af mine favoritter og jeg kan personligt ikke få nok flødeostcreme på min gulerodskage. Derfor tænkte jeg, at hvis man nu deler den i to, så kan man få endnu mere flødeostcreme ind i kagen, hvilket resulterede i en kanon lækker gulerodslagkage. Gulerodslagkagen lavede jeg til noget familie, der kom forbi for at se Olivia. Det er stadig ikke alle venner eller familie, som har set hende, da vi har forsøgt at sprede besøgene ud over længere tid, så vi ikke bliver bombarderet med besøg hver dag. For selvom det er skønt at have besøg, så er det også virkelig dejligt bare at være os tre og tage dagene i Olivias tempo. De dage er hun også klart nemmere at have med at gøre, fordi vi har overskud og tid til at få ro på hende og dermed bruge den tid det tager at få hende til at sove i løbet af dagen, så aftenerne også bliver nemmere.

Men nu skal det ikke handle om Olivia, men den her hamrende lækre gulerodslagkage og opskriften får du lige her. Kagen er aller bedst dagen efter den er lavet, hvor den har stået på køl lagt sammen med cremen.

Gulerodslagkage med flødeostcreme

Tid: 40 min.

Antal: ca. 8 personer

 • 4 store gulerødder groft revet
 • 3 æg
 • 2 dl. smeltet smør
 • 400 g. brun farin
 • 220 g. mel
 • 1,5 tsk. bagepulver
 • 2 tsk. kanel
 • 1/2 tsk. kardemomme
 • 1/2 tsk. salt

Flødeostcreme

 • 400 g. flødeost neutral
 • 120 g. flormelis
 • 1 tsk vaniljepulver eller endnu bedre 1 stang vanilje, hvis du har sådan en lækker sag liggende
 • skallen af 1 revet økocitron
 • Saften af 1/2 citron

Fremgangsmåde

 1. Riv gulerødder groft og kom alle ingredienserne i en skål og rør det rigtig godt sammen. Massen er ret flydende.
 2. En rund form fores med bagepapir i bunden og dejen hældes i. Kom kagen i en kold ovn og bag den ved 180° varmluft i ca. 30 min. Hvis du har en tandstik så tjek lige kagen undervejs, så du sikrer dig, at den er færdig inden den tages ud af ovnen (der kan nemlig være forskel på din og min ovn, så måske skal den have lidt mere eller mindre hos dig). Den skal være bagt og fast i konsistensen, men den må gerne være lidt svampet, så den skal endelig ikke have for meget. Med en skarp kniv skærer du langs kanten på formen, så du nemt kan løsne den uden at ødelægge kagen. Lad den færdigbagte kage køle af på en bagerist.
 3. Bland ingredienserne til din flødeostcreme sammen og pisk det godt med en el-pisker, så det er en ensartet masse.
 4. Når kagen er kold skæres den forsigtigt i to dele med en skarp kniv. Fordel flødeostcremen på din gulerodslagkage så du har flødeostcreme i midten og på toppen af kagen. Du kan eventuelt bruge en sprøjtepose og en tyl til toppen, så det bliver lidt ekstra fint.

gulerodslagkage

2 kommentarer

 • Hvor ser det lækkert ud! Gulerodskage + flødeostecreme er virkelig en god kombination 😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Simone Thrane Nielsen

   Det er en fantastisk kombination 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En måned gammel