Kanelsnegle med marcipanremonce - min yndlingssnegl

Lakselasagne med spinat

lakselasagne

Hvis du ligesom jeg gerne vil have lidt mere fisk ind i hverdagen, men ikke er så kreativ, når det kommer til fiskeretterne, så er lakselasagne helt sikkert noget, du bør prøve. Jeg synes personligt, at fisken bliver meget gemt i retten, så er du ikke helt tosset med laks eller fisk generelt, er den her lakselasagne en ret, du bør prøve! Jeg elsker virkelig den klassiske lasagne, men den her udgave med laks er altså kommet for at blive hjemme hos os.

Lakselasagnen blev lavet med Olivia i viklen, så jeg havde hænderne fri. Hun vil helst ikke være selv, så min vikle og jeg er blevet virkelig gode venner her den sidste tid.

Lakselasagne med spinat

Antal: 6-8 personer

Tid: ca. 1 time

 • 1 spsk. olivenolie
 • 1 stort løg
 • 500 g. spinat fra frost
 • 1 fed hvidløg
 • 1 dåse hakket tomat
 • 1 dåse tomatpuré
 • 1,5 tsk. oregano
 • 1 pakke mascarpone
 • 1 dl. fløde
 • 500 g. fersk laks
 • ca. 1-1,5 dl. vand
 • Salt og peber
 • Fuldkornsplader
 • Parmesan til toppen

 

Fremgangsmåde

 1. Varm olivenolie i en stor gryde og sauter løg til de er klare. Tilsæt hvidløg, oregano og spinat. Når spinaten er tøet op og er helt blød tilsættes hakket tomat og tomatpuré – rør godt rundt og tilsæt så fløde og mascarpone – rør igen. Lad det simre i ca. 20 min. og smag så til med salt og peber og slut af med at tilsætte laksen, som du har skåret i små, mundrette skiver.
 2. Tænd ovnen på 200º alm. ovn og find et stort lasagnefad frem. Smør fadet med olivenolie og tilsæt så fyld og lasagneplader skiftevis som du normalt ville gøre med en lasagne. Når du er færdig kan du tilsætte lidt mere vand direkte i fadet, hvis du vurderer, at der ikke er nok væske. Jeg tilsatte lidt ekstra væske inden den kom i ovnen – ca. 1 dl. Slut af med revet parmesan på toppen.
 3. Bag lasagne i ovnen i ca. 30 min. eller til den er fast og osten er godt gylden. Server den færdige lasagne med en god salat.

lakselasagne

Stellet er modtaget i gave af Pillivuyt. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kanelsnegle med marcipanremonce - min yndlingssnegl