Jeres tips: Sådan får du din baby til at sove selv

Kanelsnegle med marcipanremonce – min yndlingssnegl

Kanelsnegle med marcipanremonce er verdens bedste snegl, hvis du spørger mig. Det er en kanelsnegl i luksusklassen, så hvis du  ligesom jeg generelt er glad for kanelsnegle, og det skal være ekstra godt, er det altså den her kanelsnegl, du skal kaste dig over.

Jeg har haft det her blogindlæg undervejs i to uger nu, men med en lille nyfødt baby er det altså ikke det nemmeste i verden at finde tid til at skrive et blogindlæg, og når tiden endelig har været der, har jeg bare haft brug for at sidde selv uden nogen former for gøremål. Det er dog ved at vende nu, fordi Olivia sover noget bedre både dag og nat, så jeg begynder at have lidt mere frie hænder. Jeg har efterhånden også opbygget en stor trang til at bage lidt igen, så det håber jeg at få tid til inden længe. Til da må jeg nøjes med de lækre billeder, og så håber jeg, at du vil smutte i køkkenet og få bagt lidt for mig 😉

Kanelsnegle med marcipanremonce

Antal: ca. 12 stk.

Tid: ca. 2 timer

Dejen

 • 30 g. gær
 • 2 dl. mælk
 • 100 g. smør
 • 1/2 tsk salt
 • 50 g. sukker
 • 350-400 g. hvedemel
 • 1 æg til pensling

Marcipanremonce

 • 100 g. blødt smør
 • 30 g. marcipan
 • 2 spsk. kanel
 • 1 tsk. vaniljepaste, vaniljesukker eller kornene fra 1/2 vaniljestang
 • 3 spsk. sukker
 • 2 spsk. brun farin
 • 2 tsk. hvedemel

Glasur

 • Flormelis (ca. 150 g.)
 • Vand (ca. 1-2 tsk.)

Fremgangsmåde

 1. Smuldre gær i en skål – jeg bruger en røremaskine til at lave dejen, men den kan sagtens laves uden
 2. Smelt smør og mælk i en gryde til mælken er lun og alt smørret er smelte. Hæld den varme mælkemasse over gæren og opløs den. Tilsæt sukker og salt og rør rundt.
 3. Lidt efter lidt tilsættes melet, mens der æltes – når du synes dejen er godt mættet af mel og har en dejlig konsistens ælter du den rigtig godt sammen i nogle minutter til den slipper skålens kant eller bordpladen alt efter om du bruger en røremaskine eller ej.
 4. Kom husholdningsfilm på skålen med dejen, som nu er æltet færdig og kom et klæde over. Jeg kommer husholdningsfilm over skålen, fordi jeg gerne vil holde på fugten i dejen. Stil dejen lunt, så den kan hæve i 1 time.
 5. I mellemtiden laver du marcipanremoncen. Her blander du alle ingredienserne sammen i en skål – jeg bruger mine fingre til at ælte det hurtigt sammen. Det er vigtigt, at du ikke piller for meget ved remoncen, da den, hvis den bliver for varm, vil smelte for meget ud af sneglene under bagning.
 6. Når dejen har hævet kommer du den ud på et meget let meldrysset bord. Rul den ud til en stor firkant og fordel remoncen på den. Rul den sammen som og skær ca. 12 snegle ud af dejrullen. Jeg bager mine kanelsnegle med marcipanremonce i en stor bradepande beklædt med bagepapir, men du kan også sagtens bare fordele dem på en bageplade med bagepapir. Jeg synes dog, at dejen bliver virkelig lækker og forbliver mere fugtig, når de bages som en bradepandekage.
 7. Lad sneglene hæve med et klæde over sig i 30 min.
 8. Når sneglene har hævet færdigt pensles de med et sammenpisket æg og bages i en forvarmes ovn ved 200° alm. ovn i ca. 15-20 min. eller til de er gyldne.
 9. Lad de færdige snegle køle af på en bagerist og pynt dem med glasur. Det er cirkamål, du finder på glasuren, da jeg altid laver det på slump, så du skal lige være lidt forsigtig med vandmængden – juster undervejs.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeres tips: Sådan får du din baby til at sove selv