Et lækkert, økologisk og alkoholfrit alternativ + kålsalat med ranchdressing

Frugtsalat med råcreme og mørk chokolade

frugtsalat med råcreme

Frugtsalat med råcreme er en vidunderlig dessert, som jeg laver alt for lidt. Det smager vanvittig godt og er en dejlig frisk dessert sammenlignet med så mange andre. Du kan komme lige præcis de frugter i, du bedst kan lide, og med den lækre, fyldige råcreme bliver det hele bare lige dét bedre. Derudover er det en ret nem dessert, som du kan forberede i god tid – faktisk kan du sagtens lave cremen dagen inden, så du hurtigt lige kan skære frugterne ud på dagen. Du kan også godt skære frugterne ud dagen inden, men jeg foretrækker selv, at de er skåret ud på dagen, så de ikke ligger og bliver smattede eller kedelige.

Frugtsalat med råcreme

Tid: 1 time

Antal: 6 personer

Råcreme

  • 1 vaniljestang
  • 50 g. sukker
  • 3 æggeblommer
  • 1 dl. fløde
  • 2 dl. mælk (jeg bruger letmælk)
  • 25 g. maizena

Frugtsalat – inspiration til frugter

  • Mango
  • Bær – eks. hindbær, blåbær, jordbær, brombær
  • Banan
  • Æble
  • Nektarin/Fersken
  • Kiwi
  • Vindruer
  • Melon

Andet

  • Mørk chokolade – jeg bruger 70%
  • 3 dl. fløde til samling af råcremen
  • Pynt evt. med skovsyre

Fremgangsmåde

  1. Del vaniljestangen i to og skrab kornene ud. Mas vaniljekornene sammen med lidt af sukkeret og kom det hele (incl. den tomme vaniljestang) i en lille gryde.
  2. Rør maizena ud i mælken i en lille skål. Tilsæt det samt de resterende ingredienser i gryden og rør det sammen.
  3. Varm vaniljecremen op under lav varme med konstant omrøring til den tykner – dette tager altså små 10 min. ca. så her skal du have tålmodighed. Det vigtigste er, at du ikke stopper med at røre i cremen.
  4. Når vaniljecremen tykner og begynder at boble skal du røre godt til, mens du lader den blive på varmen i ca. 2 min. mere så vi sikrer os, at der ikke er nogen smag af maizena tilbage.
  5. Kom den nu færdige vaniljecreme i en skål og stil den på køl med husholdningsfilm, som du lægger helt ned til vaniljecremens overflade, så der ikke kommer kondens på den.
  6. Når vaniljecremen er kold tages den ud af køleskabet og piskes godt igennem med en el-pisker, så der ikke er klumper i den.
  7. I en anden skål pisker du de 3 dl. fløde til fint skum, som du herefter vender sammen med vaniljecremen med en dejskraber.
  8. Skær frugter ud og fordel dem i en skål med den færdige råcreme plus hakket chokolade – du kan enten portionsanrette din frugtsalat med råcreme eller røre det hele sammen i en stor skål.

Hvis du laver mine opskrifter og vil blære dig med resultat på Instagram, så tag mig endelig eller brug hashtagget simonethranenielsen! Jeg elsker at se, hvordan I bruger opskrifterne i jeres eget køkken og det giver virkelig en lyst til at lave endnu mere lækkert indhold til jer. Du finder mig på Instagram under navnet Simonethranenielsen.dk eller via linket her

frugtsalat med råcreme

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Et lækkert, økologisk og alkoholfrit alternativ + kålsalat med ranchdressing