Fastelavnsboller med creme, marcipan og chokoladeglasur

Et lækkert, økologisk og alkoholfrit alternativ + kålsalat med ranchdressing

Reklame for Kunstbryggeriet Far & Søn – Fizz by BoRino

Kålsalat med ranchdressing

Fizz By BoRino – Et økologisk, boblende og alkoholfrit alternativ

Jeg har i løbet af de sidste 9 måneder, mens jeg har været gravid, virkelig savnet et alkoholfrit alternativ til vin og champagne, der ikke var saft eller sodavand. Jeg har prøvet rigtig mange alternativer – især fordi jeg jo har været gravid igennem både jul og nytår, men der har bare ikke lige været noget, som har mindet specielt meget om den rigtige vinoplevelse. Så da Kunstbryggeriet Far & Søn kontaktede mig for at høre, om jeg ville prøve deres økologiske og alkoholfrie alternativ til champagne og vin, var jeg ret nysgerrig.

Rød, hvid og gul

Kunstbryggeriet Far & Søn er et dansk bryghus, der er beliggende i det dejlige sydfynske Svendborg. Bryghuset går meget op i kvalitet og økologi, hvilket er to ting, der også står mit hjerte nært. De har udviklet en rød, hvid og gul flaske, som alle passer godt til mad, men de kan også sagtens nydes som de er, eller blandes op og bruges til alkoholfrie drinks. Jeg tror især, at den hvide flaske, som minder lidt om hvidvin, vil gøre sig rigtig godt sammen med lidt koncentreret hyldeblomstsaft og is som en forfriskende velkomstdrink.

Som nævnt ovenfor har jeg været ret træt af alkoholfrie vine, der er flade i smagen og som mest af alt minder og kedeligt saftevand. Dette er dog ikke tilfældet med Fizz by BoRino, som jeg synes er meget troværdigt i både smag og konsistens. Jeg elsker, at der er lidt bobler til stede i drinken, som giver en virkelig lækker mundfølelse og netop bidrager til, at det ikke minder om fladt saftevand – et kæmpe plus, hvis du spørger mig!

I forbindelse med mine mange maveproblemer, hvilket du kan læse mere om her, stoppede jeg faktisk med at drikke alkohol et godt stykke tid inden, jeg rent faktisk blev gravid. Alkohol påvirker min mave meget negativt, så jeg er ikke sikker på, at jeg kommer til at drikke alkohol igen – måske et glas vin i ny og næ, men når det nu skal være, så synes jeg virkelig det er fedt, at der er flere producenter, der begynder at interessere sig for at udvikle kvalitetsprodukter, som rent faktisk kommer rigtig tæt på den ægte vare. Jeg glæder mig i hvert fald til at udforske de her produkter endnu mere, og uanset om du er gravid eller blot vil skære ned på alkoholen, så kan jeg virkelig anbefale Fizz by BoRino – jeg er især glad for den gule variant, der minder om champagne; åh hvis bare jeg havde haft den til nytår! Du kan læse mere om produkterne, og hvor de kan købes hos Kunstbryggeriet Far & Søn.

Jeg ville gerne forkæle A. den anden dag, og derfor serverede jeg den hvide udgave, der minder om hvidvin, sammen med den lækreste kålsalat med kylling, ranchdressing og honningristede valnødder. Vi bruger lidt ekstra tid på at hygge herhjemme lige pt., for med en fødsel, der kan komme, hvornår det skal være, synes jeg det er vigtigt at værne lidt ekstra om tosomheden den næste tid – jeg bilder mig i hvert fald ind, at det nok ikke lige er dét, der er mest fokus på, når babypigen melder sin ankomst om forhåbentligt snart. Jeg kan i den ombæring lige tilføje, at min kæreste, der går ret meget op i vin, faktisk også synes Fizz by BoRino var virkelig lækkert alternativ – jeg tvivler dog på, at han selv ville bytte sin “rigtige” vin ud med den her udgave, hvis han helt selv kunne vælge, men som et alkoholfrit alternativ var han også meget tilfreds med produktet.

 • Du kan finde opskriften på den lækre kålsalat med ranchdressing under billedet.

Fizz by BoRino

Kålsalat med ranchdressing og honningristede valnødder

Tid: ca. 30 min.

Antal: 4 personer

Kålsalat med kylling og honningristede valnødder

 • Grønkål – jeg brugte ca. 4 håndfulde hakkede grønkål
 • 1/2 økologisk citron – skallen herfra
 • Olivenolie
 • 1 rødløg
 • 2 æbler
 • 2 stængler forårsløg
 • 1 pakke god bacon
 • 2 kyllingebryster
 • Friskkværnet salt og peber
 • 100 g. valnødder
 • 2 spsk. honning

Ranchdressing

 • 1 fed hvidløg
 • 1 bundt dild
 • 1 bundt persille
 • 1/2 citron – saften herfra
 • 2 dl. creme fraiche 18%
 • 1,5 dl. god mayonnaise – jeg bruger Hellmann’s ægte mayonnaise
 • 1 tsk. dijonsennep
 • Friskkværnet salt og peber

Fremgangsmåde

Ranchdressing

 1. Hak dild og persille fint
 2. Bland alle ingredienserne sammen i en skål, tilsætter dild og persille samt smager til med citronsaft, salt og peber.
 3. Stil på køl til servering.

Kålsalat med kylling & honningristede valnødder

 1. Skyld og hak grønkål i mundrette stykker – vend grønkålen sammen med citronskal og lidt olivenolie i en skål
 2. Steg bacon på en pande til det er sprødt – læg det til afdrypning på en tallerken med et stykke fedtsugende papir (køkkenrulle)
 3. Steg kyllingebrysterne på samme pande, men skru ned for varmen, så de ikke får for meget varme udenpå og er rå indeni. Krydr med salt og peber. Når de er gennemstegte lægger du dem til side på et skærebræt eller en tallerken.
 4. Snit rødløg, forårsløg i små stykker og æble i fine tern – kom det op til grønkålen
 5. Varm en ny pande med lidt olivenolie og honning – vend valnødderne i og lad dem riste til de begynder at tage lidt farve – læg dem på et skærebræt og hak dem.
 6. Skær kylling ud i skiver, knæk baconen og vend begge dele i salaten sammen med de honningristede valnødder – server med det samme sammen med ranchdressingen

Kålsalat med ranchdressing

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fastelavnsboller med creme, marcipan og chokoladeglasur