De bedste produkter til gravide eller dig, der vil undgå parfume og unødvendig kemi

Bananbrød med chokolade

Jeg bager rigtig ofte bananbrød, men af en eller anden årsag er det først nu, jeg har fået delt min opskrift med jer, hvilket er en stor fejl, da det smager vidunderligt. Bananbrød er perfekt til de der kedelige bananer, som man aldrig ville spise, fordi de er aaaaalt for modne, men som altså er super gode til bagning. Mit bananbrød med chokolade er luftigt, sødt, saftigt og minder lidt om en hybrid mellem en rigtig god skærekage og et brød.

Hvis bananbrødet skal være mere kageagtigt, kan du komme smeltet chokolade på toppen af brødet som glasur – så er det faktisk som en virkelig lækker banankage.

Bananbrød med chokolade

Tid: 40 min.

Antal: 6-8 personer

  • 2 æg
  • 100 g. sukker
  • 1,5 tsk. bagepulver med top
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. salt
  • 3 spsk. rapsolie
  • 2-3 store, modne bananer – de skal være så modne, at bananerne er helt brune
  • 250 g. hvedemel
  • 100 g. mørk chokolade 72%

Fremgangsmåde

  1. Pisk sukker og æg til en cremet, luftig masse
  2. Tilsæt bananer, bagepulver, kanel, vaniljesukker, salt og rapsolie – pisk igen til bananerne er helt væk i dejen
  3. Tilsæt hvedemel og vend det i dejen med en dejskraber
  4. Hak chokolade i stykker og vend det i dejen
  5. Fordel dejen i en brødform foret med bagepapir og bag dit bananbrød med chokolade i en forvarmet ovn ved 200º (alm over -og undervarme). Mit brød fik 25-30 min.
  6. Lad det færdige bananbrød køle af på en bagerist og vend det ud af formen, når det er lunt
  7. Server bananbrødet med smør og en dejlig, varm kom kaffe – jeg synes det er virkelig lækkert, når det stadig er lunt.

Bananbrødet kan holde sig i et par dage i en tætlukket pose eller boks, men jeg synes, det er bedst på dagen. Du kan dog skære et par skiver de efterfølgende dage og lige lune det i ca. 20 sekunder i mikroovnen, så er det næsten som nyt.

TIP: Har du ikke en brødform, så kan du sagtens bage dit bananbrød med chokolade i små muffinsforme – dog skal du her være opmærksom på bagetiden, da de ikke skal have helt så meget – hold øje med dem og tjek efter med en kødnål, hvornår de er færdige.

Du kan finde flere opskrifter med banan lige her.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De bedste produkter til gravide eller dig, der vil undgå parfume og unødvendig kemi