Min top 5 over det bedste take away i Odense

De bedste produkter til gravide eller dig, der vil undgå parfume og unødvendig kemi

Jer har det sidste års tid (også inden jeg blev gravid) haft fokus på at få ryddet op i mine skønhedsprodukter, så alle de “farlige” af slagsen kunne blive byttet ud med nogle lidt mere naturlige produkter uden parfume og unødvendige tilsætningsstoffer. Det har været et ret stort projekt, da størstedelen af de produkter, jeg brugte i troen om, at de da sikkert var fine nok, indeholdte alt muligt underligt, som jeg faktisk ikke ønskede at proppe min hud med.

Desværre har jeg erfaret, at det kan være virkelig svært at finde produkter, der udelukkende er økologiske og som ikke indeholder nogen former for farlige kemikalier, hvis de altså også skal virke efter hensigten. Derfor sker det også, at jeg går på kompromis engang imellem og vælger produkter, som måske ikke er det bedste valg, men som virker godt for mig, og hvor der trods alt stadig er tænkt over, hvad produktet skal indeholde. Det vil listen nederst i indlægget også bære præg af. Men når det er sagt, så synes jeg faktisk, at det efterhånden er lykkedes ret godt for mig at finde gode produkter uden for mange unødvendige tilsætningsstoffer eller syntetisk parfume. Alle produkterne er nogen, jeg bruger i løbet af min hverdag og som virker fantastisk efter hensigten. Det er også alle virkelig anbefalesværdige produkter til gravide, der ligesom jeg gerne vil skære ned på kemikalierne.

Inden det her indlæg bliver for økofikseret og helligt vil jeg gerne lige sige, at jeg stadig bruger helt almindelig parfume, men jeg forsøger at skære ned på forbruget, så jeg udelukkende bruger det, når jeg skal noget, og derfor ikke bare sprøjter mig ind, når jeg bare er derhjemme. Derudover har jeg fokus på at sprøjte det på mit tøj og ikke direkte på huden, da min hud har en tendens til at reagere lidt på parfume, og derfor godt kan slå en smule ud. Af samme årsag bruger jeg også vaskepulver, der er svane- og Astma-Allergi mærket.

I videoen nedenfor præsenterer jeg mine favorit-produkter, og fortæller lidt om, hvordan jeg bruger dem i min hverdag. Videoen er min første youtubevideo og jeg er ikke helt tryg ved det der snak foran kameraet endnu, men jeg håber, at I kan lide den. 🙂
I videoen kan man også tydeligt høre, at mine lunger er en smule under pres her den sidste tid, så min vejrtrækning er altså lidt besværet her 5 uger inden termin. 😉

Hudprodukter

Hårprodukter

 • Matas Natur (shampoo, bodyshampoo & balsam)
  Er svanemærket samt deklareret i samarbejde med Astma-Allergi Danmark. Uden parfume, phthalater og parabener
  .
 • Kérastase aura botanica (shampoo, balsam, krølleprodukt)
  Luksus hårpleje, der indeholder næsten 100% naturlige ingredienser og er fri for silikone og sulfater. Mit kamera drillede mig desværre, da jeg filmede Aura Botanica shampoo og balsam, men det er uden tvivl den bedste shampoo og balsam, jeg har brugt. Min hovedbund er en smule sart, men fordi produkterne er så milde, har jeg aldrig haft nogen problemer med dem. Derudover er skal der bruges ekstremt lidt i håret under vask, så selvom prisen er i den dyre ende, så holder de i virkelig lang tid – hos mig i hvert fald 2 måneder.
 • Argan oil serum light fra Trine’s Wardrobe – 99,95 kr. 
  Indeholder hverken parfume eller parabener
 • John Masters Organic Hairspray – 249 kr. 
  Økologisk plantebaseret hårlak uden kunstig parfume.

Hvis du er i tvivl om, hvad dine produkter indeholder, kan du altid slå dem op i “Kemiluppe”, der er en app, som er udarbejdet af Forbrugerrådet Tænk Kemi. 

2 kommentarer

 • Mbsj

  Hej Simone, det er spændende at se, hvilke produkter du har anvender, medens du er gravid 🙂 Jeg vil dog lige give dig et lille tip – nemlig at downloade appen “kemiluppen”, som er udviklet af bl.a. Forbrugerrådet Tænk. I appen kan du nemt og hurtigt slå cremer, shampooer osv op for at se, hvad de egentlig indeholder. Fx din dagcreme fra Ole Henriksen, den indeholder bl.a. stoffer, som er mistænkt for at være hormonforstyrrende. Jeg brugte nemlig selv både den blå og orange serie fra OH, men har lagt det på hylden, indtil videre, jeg er selv gravid 😉
  Nu vil jeg i hvert fald lige give anbefalingen videre, da jeg synes, at appen er super smart.
  God weekend.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Simone Thrane Nielsen

   Hej!

   Først og fremmest tillykke med din graviditet! 🙂

   Jeg bruger allerede Kemiluppen og er også rigtig glad for den. Dog synes jeg, at den til tider kan være lidt misvisende. Min hud har drillet mig rigtig meget i løbet af min graviditet, og her har den pink-serie fra Ole Henriksen været rigtig god. Jeg ved godt, at appen siger, at nogen af produkterne fra den serie indeholder stoffer, der er mistænkt for at være hormonforstyrrende, men i de små mængder, jeg anvender dem (og desuden ikke anvender andre “farlige” produkter), så er det ikke noget, jeg bekymrer mig om. Så længe de ikke indeholder parfume eller andre skadelige stoffer, så er jeg rolig ved at bruge dem – selvfølgelig i små mængder. Jeg tror der skal et ret heftigt forbrug af diverse produkter indeholdende den slags stoffer til før det har en skadelig effekt, og så længe, man ellers tænker over, hvad man kommer på sin hud, så tror jeg, man er godt dækket ind. For mig har effekten af produkterne vejet tungere end kemiluppens anbefaling i hvert fald. Denne serie sælges også i diverse helsebutikker netop fordi, den overordnet ikke indeholder kunstig parfume eller tilsætningsstoffer. Men tak for anbefalingen og god weekend. 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min top 5 over det bedste take away i Odense