Må vi sige det højt, når graviditeten ikke er en dans på roser?

Tærte med brombær og hindbær

tærte med brombær og hindbærTærte med brombær og hindbær er en virkelig dejlig og frisk tærte, og så er det samtidig en rigtig nem kage at bage. Fordi der ikke skal bruges særlig mange ingredienser – og dem der så skal bruges går igen flere gange i opskriften. Jeg havde allerede alle ingredienserne til den her tærte med brombær og hindbær i hjemmet, hvorfor det var dejlig let at komme i gang.

Hver sommer plukker jeg langt flere brombær end vi får spist, hvorfor jeg fryser dem ned og gemmer dem til netop den her slags lækre sager. Hvis du ikke har brombær i fryseren, så fås de heldigvis på frost i supermarkederne hele året. Du kan også vælge at skifte bærrene ud med andre bær, hvis du hellere vil bruge nogle andre smagskombinationer.

Tærte med brombær og hindbær

Tid: ca. 2 timer

Antal: 8 personer

Mørdej

 • 1 stort æg
 • 300 g. hvedemel
 • 100 g. flormelis
 • 145 g. blødt smør
 • Et nip salt

Bærkompot

 • 200 g. hindbær
 • 400 g. brombær
 • 100 g. sukker
 • 2 tsk. vaniljesukkker eller kornene fra 1 vaniljestang
 • Saften fa 1/2 citron
 • 3 spsk. majsstivelse

Crumble

 • 100 g. havregryn
 • 100 g. hvedemel
 • 100 g. koldt smør
 • 70 g. sukker
 • 1 nip salt

Servering

 • Creme fraiche eller flødeskum

.

Fremgangsmåde

 1. Mørdej
  I en skål blander du alle ingredienseren til mørdejen sammen og ælter det hurtigt til en ensartet dej med fingrene. Det er vigtigt, at du samler dejen hurtigt, da den derved bliver bedre ved bagning. Når dejen er samlet former du den til en kugle og kommer husholdningsfilm omkring den. Læg den herefter på køl i 30 min. og fortsæt med din bærkompot.
  .
  Efter de 30 min. ruller du mørdejen ud – jeg ruller min ud mellem to stykker bagepapir, da jeg synes, det er nemmest at flytte dejen over i tærtefadet bagefter. Når dejen er udrullet flytter du den forsigtigt hen i fadet (ca. 26 cm i diameteren) og fordeler det pænt i hele fadet. Prik et par huller med en kaffe i kagens bund og stil den på køl i ca. 10 min. Nu kan du enten vælge at bage din tærtebund som den er, eller du kan komme et styke bagepapir henover bunden og fylde den med tørrede bønner eller lignende. Jeg bager min på den sidste måde, da jeg synes, at tærtebunden falder mindre sammen, hvis man gør det sådan her. Bag tærtebunden i ca. 10 min i en forvarmet ovn ved 200º. Mens tærtebunden bager laver du din crumble.
  .
  Når tærtebundne er færdig lader du den køle af og fjerner bønner og bagepapir, hvis du har brugt det. Fordel bærkompotten over bunden og smuldre crumble henover som låg. Bag kagen ved 180º i ca. 20 min. – hold øje med den undervejs, så kanten på mørdejen ikke bliver for mørk. Når din crumble er gylden er din kage færdig. Lad kagen køle af på en bagerist.
 2. Bærkompot
  Kom bærrene i en gryde (jeg bruger frosne bær) og lad dem koge op under låg. Når bærrene er tøet op tilsætter du sukker, vanilje og citronsaft. Kom majsstivelse i en skål og tag et par skefulde af væden fra komposten og kom det ned til majsstivelsen (jeg bruger ca. 5 spsk.). Rør saft og majsstivelse til en ensartet masse og hæld den i bærkompotten. Lad kompotten koge op under omrøring – den skal gerne lige koge et par minutter, så vi sikrer os, at melsmagen fra majsstivelsen er helt væk. Når det er gjort stilles din bærkompot til side for at køle af.
 3. Crumble
  I en skål blander du alle ingredienserne til din crumble sammen med fingrene til du har en smuldrende masse. Når det er gjort er den klar til brug.
 4. Samling af tærten
  Når tærtebundne er færdig lader du den køle af og fjerner bønner og bagepapir, hvis du har brugt det. Fordel bærkompotten over bunden og smuldre crumble henover som låg. Bag kagen ved 180º i ca. 20 min. – hold øje med den undervejs, så kanten på mørdejen ikke bliver for mørk. Når din crumble er gylden er din kage færdig. Lad kagen køle af på en bagerist. Server din tærte med brombær og hindbær sammen med kold creme fraiche eller letpisket flødeskum.

tærte med brombær og hindbær

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Må vi sige det højt, når graviditeten ikke er en dans på roser?