Rugbrødssandwich med spicy tunsalat

Fastelavnsboller med citroncreme og nougat

Fastelavnsboller med citroncreme

Fastelavn er en af de bedste højtider. Og nej det skyldes ikke udklædningen. Det skyldes helt og aldeles de lækre, saftige fastelavnsboller, som jeg personligt ynder at spise en hel masse af så snart vi er på den anden side af jul. For mig kan fastelavnsbollesæsonen nemlig ikke starte tidligt nok. Den her fastelavnsbolle med citroncreme og nougat er en af de mere raffinerede fastelavnsboller, hvis jeg selv skal sige det. Den smager virkelig dejligt af både citron og så det søde nougat, der står rigtig godt i spænd til syrligheden.

Jeg er rigtig glad for fastelavnsboller med en form for creme, som eksempelvis de her fastelavnsboller med citroncreme, og derfor sker det meget sjældent, at jeg vælger en fastelavnsbolle med syltetøj, men jeg tænker, at jeg vil forsøge mig med sådan en variant snart, da det jo også er en klassiker, som selvfølgelig bør være på bloggen. Og hvis du ligesom jeg slet ikke kan få nok af fastelavnsboller, så vil du også elske den her lidt mere børnevenlige fastelavnsbolle med chokoladecreme.

Fastelavnsboller med citroncreme og nougat

Tid: 2 timer

Antal: ca. 15 stk.

Dejen

 • 1,5 dl. sødmælk
 • 100 g. smør
 • 50 g. gær
 • 50 g. sukker
 • 2 æg
 • 6-7,5 dl. hvedemel
 • kornene fra 1 vaniljestang (eller 1 tsk. vaniljesukker)
 • 1/2 tsk. salt
 • Æg til pensling

Citroncreme

 • 2 økologiske citroner – skal og saft herfra
 • 1,5 spsk. hvedemel
 • 1 dl. letmælk
 • 1 dl. sukker
 • 3 hele æg
 • 3 æggeblommer
 • 50 g. smør

Andet:

 • 100 g. nougat skåret i små tern
 • Glasur lavet på flormelis og vand
 • Evt. krymmel til pynt

Fremgangsmåde

 1. Dejen:
  Mælk og smør varmes i en gryde til smørret er smeltet – opløs gær i gryden. Kom det hele op i en skål eller en røremaskine.  Tilsæt så sukker, æg og kornene fra vaniljen. Kom melet i lidt ad gangen og ælt dejen godt sammen – hvis du ikke bruger en røremaskine gøres dette på bordet i ca. 5 min. Kom dejen til bage i skålen og stil den til hævning i 1 time.
 2. Citroncreme:
  Mens dejen hæver laver du citroncremen. Kom alle ingredienserne pånær smørret i en lille kasserolle og pisk det sammen, så der ikke er klumper fra melet. Kog herefter cremen ind mens du hele tiden pisker i den. Når cremen tykner og begynder at boble er den i princippet færdig, men du giver den lige 1-2 min. ekstra varme med grundig piskning, så vi sikrer os, at melsmagen er væk. Fjern cremen fra varmen, skær smørret ud i små tern og pisk det i cremen. Stil citroncremen på køl til dejen er færdighævet.
 3. Samlingen:
  Når dejen er hævet færdig ruller du den ud på en meldrysset bord i en stor firkant med ca. 0,5 cm. tyk bund. Skær ca. 15 firkanter og kom 1 spsk. citroncreme samt en lille tern nougat i hver firkant. Luk dem godt i bunden og stil dem på en bageplade – fortsæt til alle er færdige.

  Lad fastelavnsbollerne hæve i 30 min. under et forklæde. Tænd så ovnen på 2000 alm. ovn og pensl bollerne med et sammenpisket æg og bag dem i ca. 15-20 min. – hold øje med dem undervejs.

  Når dine fastelavnsboller med citroncreme og nougat er færdige skal de køle af. Pynt de afkølede fastelavnsboller med glasur og krymmel.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rugbrødssandwich med spicy tunsalat