Fransk citrontærte med marengs

Rugbrødssandwich med spicy tunsalat

spicy tunsalat

Chili fungerer enormt godt sammen med tun, og derfor er spicy tunsalat en af de lækreste salater, jeg kender. Når jeg eksempelvis en sjælden gang er på Joe & the juice køber jeg ALTID deres sandwich med spicy tuna, men det er altså ikke specielt svært at lave tunsalaten selv. Derfor har jeg af flere omgange forsøgt mig med en spicy tunsalat, og nu synes jeg endelig, at jeg er kommet i mål med den.

Der er en del mere bid i min udgave sammenlignet med den, du får hos Joe & the juice, men jeg synes smagen er ret tæt på, så hvis du kan lide deres udgave, så er jeg sikker på, at du også vil elske den her. Er man lidt sart, når det kommer til stærk mad, så kan man altid selv justere mængden af frisk chili, så den bliver lige efter dit temperament. Jeg selv er ret glad for stærk mad, hvilket også er grunden til, jeg supplerer den friske chili med lidt ekstra kraft i form af tabascosovsen, men derfor synes jeg stadig ikke, at den her spicy tunsalat er sådan vanvittig stærk.

Jeg spiser oftest min spicy tunsalat til frokost, men jeg er sikker på, at den også vil være virkelig lækker som et element til en brunch ovenpå en sprød bolle eller et stykke knækbrød.

Rugbrødssandwich med spicy tunsalat

Antal: 2-4 personer

Tid: 10 min.

 • 1 dåse tun
 • 1 æble
 • 1 rød peberfrugt
 • 1 frisk rød chili
 • 1 lille rødløg
 • 1 bundt frisk dild
 • 1/2 bøtte creme fraiche (9% eller 5%)
 • 1 spsk. god mayonnaise – kan undlades, men jeg synes, det runder smagen af
 • Smag til med citronsaft, salt, peber og evt. lidt tabascosovs, hvis du har det
 • 2 stk. ristet rugbrød pr. sandwich
 • Salat – jeg bruger en salatblanding
 • Evt. et par skiver avocado eller tomat til din sandwich

Fremgangsmåde

 1. Snit æble, rødløg, chili, peberfrugt og dild fint og kom det i en skål
 2. Herefter tilføjer du tun, creme fraiche og mayonnaise – rør det godt sammen til en ensartet salat
 3. Smag til med citronsaft, salt, peber og evt. lidt tabascosovs – jeg kan godt lide min lidt ekstra spicy, så det gør jeg altid
 4. Rist rugbrød og fordel herefter salat på rugbrødet. Kom en stor skefuld tunsalat ovenpå og læg din sandwich sammen med endnu et stykke ristet rugbrød.

Tip: Hvis du har sandwichen med i en madpakke er det en fordel at have tunsalaten i en bøtte for sig, så du kan bygge din sandwich lige inden servering – på den måde bliver din sandwich dejlig sprød og ikke våd af tunsalaten.

Er du også glad for en mere klassisk tunmousse, har jeg også en super lækker opskrift på en kalorielet tunmousse.

spicy tunsalat

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fransk citrontærte med marengs